Här är sju skådespelare du säkert känner igen, men sannolikt inte kan namnet på.
Här är sju skådespelare du säkert känner igen, men sannolikt inte kan namnet på. - Foto: Richard Shotwell/AP/TT och Barket Brad/Stella Pictures

7 skådisar du känner igen – men absolut inte kan namnet på

De har roller i Hollywood-filmer och återkommer i populära tv-serier, men vad heter egentligen de där skådisarna, vars ansikten vi känner igen så väl? Nyheter24 listar 7 välbekanta, och framgångsrika, skådisar som du sannolikt inte vet vad de heter.


Du har sett dem i film efter film de senaste åren och inte sällan dyker de upp i hyllade och uppskattade tv-serier – men trots det vet du förmodligen inte vad de heter.

Nyheter24 ger dig lite hjälp på traven och listar sju av dessa skådespelare!

1. Judy Greer

Judy Greer. Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Visst ser hon bekant ut, Judy Greer? Det är inte så konstigt. Hon har synts i allt från "13 Going on 30" (2004) och "Ant Man" (2015) till tv-serier såsom "Arrested Development" och "Two and a Half Men". 

2. Danny Trejo

Danny Trejo. Foto: Matt Sayles/AP/TT

Om du tittat på film och tv de senaste åren kan knappast ha missat den här skådisens ansikte. Men vad heter han då? Jo, det är ingen mindre än Danny Trejo – som medverkat i filmer såsom "Spy Kids" (2001) och serier såsom "Breaking bad" och "Sons of Anarchy". 

3. Crispin Glover

Crispin Glover. Foto: Fred Santos/Stella Pictures

Här har vi ytterligare ett välbekant ansikte, i form av Crispin Glover, som bland annat synts som skurk i "Charlie's Angels" (2000) och "Back to the Future" (1985). 

4. Elizabeth Reaser

Foto: Joe Sutter/Stella Pictures

Du känner väl igen Elizabeth Reaser? Kanske har du sett henne som vampyrmorsa i "Twilight"-filmerna eller så har hon kanske flimrat förbi i "Grey's Anatomy", alternativt "The Handmaid's Tale"? Nu vet du vad hon heter också!

5. Gary Cole

Gary Cole. Foto: Richard Shotwell/AP/TT

Ringer det någon klocka när du ser den här mannen? Det är inte så konstigt. Gary Cole har medverkat i en hel rad filmer och serier de senaste decennierna. "Desperate Houswives", "Entourage", "Suits" och "Entourage" är några av de tv-succéer som Cole medverkat i!

6. Kathryn Hahn

Kathryn Hahn. Foto: Xavier Collin/Stella Pictures

Känner du igen den här skådespelerskans leende? Det tillhör Kathryn Hahn som du kunnat se i filmer såsom "How to Lose a Guy in 10 Days" (2003) och "Step Brothers" (2008). Om du istället är en seriejunkie kan du ha stött på henne i "Parks and Recreation" eller "Transparent". 

7. Wallace Shawn

Wallace Shawn. Foto: Barket Brad/Stella Pictures

De flesta känner nog igen Wallace Shawn. Han har varit aktiv som skådespelare ända sedan 1960-talet och har dykt upp i tonårsklassikern "Clueless" (1995) såväl som ungdomsserien "Gossip Girl". 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kunde du namnet på någon av skådisarna?
Senaste nytt

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

1 timme sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

2 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.

Dogge stoppas från ny spelning

2 timmar sedan
Ännu en festival ställer in Dogge Doggelitos medverkan, efter att han berättat om en sexupplevelse på Youtubekanalen Reallokal. Nu är det den familjevänliga Klossfestivalen på Fyrishov som avbokar artisten, skriver UNT.

Här är Beyoncés väg till countryn

3 timmar sedan
På fredag släpps "Cowboy Carter" – Beyoncés första renodlade countryskiva. Här är hennes väg till musikgenren vars utövare först ville stöta bort henne.

Lyxvilla från SVT:s “Husdrömmar” till salu – se bilderna inifrån

igår 23:32
Ausra och Patrik Drivstedts lyxvilla från SVT:s ”Husdrömmar” ligger just nu ute tillförsäljning på Hemnet. Se bilderna inifrån lyxvillan på Värmdö här.