Tusse representerar Sverige i kväll.
Tusse representerar Sverige i kväll. - Foto: Jessica Gow/TT

Tusses ändringar inför finalen i Eurovision Song Contest

Efter en svettig semifinal stod det klart att Tusse kommer vara med och representera Sverige i finalen av årets Eurovision Song Contest. För att maxa sitt framträdande har han och teamet bakom nu valt att göra ett par ändringar i numret.


Vägen till en finalplats i Eurovision Song Contest har inte varit enkel för Tousin "Tusse" Chiza, 19. Han har kantats med röstproblem, operationer, skakiga nerver och har till och med blivit utsatt för rasism.

"Ska njuta av det ännu mer"

Dock är det ingenting som stoppar det svenska stjärnskottet. Tusse berättar i en intervju med Expressen att han är nervös, men att han försöker att släppa pressen och bara ha kul.

– Jag ska njuta av det ännu mer för det är sista gången som vi får visa det här fina numret och det är sista gången jag får stå här på världens största scen.

Två ändringar

För att optimera framträdandet har Tusse och det svenska teamet gjort några ändringar inför kvällens final.

Det handlar om några enstaka ändringar i hans klädval. Istället för långa ärmar har de klippt i kostymet och ersatt ärmarna med ett par långa, svarta handskar. Detta tillsammans med ett stort och unikt halsband.

"Tweaka numret"

Chefen för den svenska delegationen, Lotta Furebäck, berättar att de också justerat numret en del. Hon förklarar att de kommer "tweaka numret" – något som innebär att göra förändringar i ljus och bilder.

På skärmen bakom Tusse kommer publiken också kunna ta del av en kör, skriver Expressen.

– Jag är så supernöjd. Det handlar om Tusses leverans, budskapet, värme och kärlek och det tyckte jag verkligen att de levererade. Det var helt underbart att se dem på scenen, berättar Furebäck angående Tusses framträdande i semifinalen.

Du kommer kunna ta del av Tusses framträdande i andra halvan av kvällens final.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!