Joel Kinnaman.
Nu polisanmäler skådespelaren kvinnan för hot och trakasserier. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Joel Kinnaman polisanmäler kvinna för hot

Förra veckan ansökte skådespelaren Joel Kinnaman om kontaktförbud mot en kvinna som han uppger hotat honom. Kvinnan i sin tur uppger att han våldtagit henne. I fredags lämnade Kinnaman in en polisanmälan för hot och trakasserier.


Under förra veckan ansökte svenska skådespelaren Joel Kinnaman, 41, om kontaktförbud mot en kvinna. Han ska ha träffat kvinnan för första gången 2017 och haft en romantisk relation året därpå.

På fredagen tog Kinnaman beslutet att polisanmäla kvinnan och samma dag gick kontaktförbudet igenom, skriver Aftonbladet. Kvinnan får inte vara närmare skådespelaren än 91 meter.

– Förhoppningen är att det här ska hanteras i vederbörlig ordning av myndigheterna, att de får ordning på det hela helt enkelt, säger Kinnamans advokat Gabriel Lidman till tidningen.

Den amerikanska nöjessajten TMZ har tagit del av domstolsdokument där Kinnaman uppger att kvinnan har hotat att skada honom och hans familj. 

Enligt den amerikanska domstolen ska beslutet legat till grund för skådespelarens redogörelse om vad som ska ha hänt i samband med ett möte mellan kvinnan och hans manager i slutet på juli i år.

Anklagar Kinnaman för våldtäkt

Kvinnan har själv gått ut på Instagram och kommenterat händelsen. Hon menar istället att Joel Kinnaman har haft sex med henne mot hennes vilja samt försökt få henne skriva på tystnadsavtal. Hon uppger även att hon haft kontakt med en advokat som delar hennes uppfattning om att hon utsatts för våldtäkt. 

Kinnaman menar dock att påståendena är falska. 

I ett mejl till Nyheter24 skriver kvinnan att hon inte vill kommentera händelsen vidare, utöver att "nu får det juridiska ha sin gång" och att hon nu lämnat detta till polisen och advokater.

/
/
Hot
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!