Claes Malmberg och Nattalie Ström Bunpuckdee möts för första gången.
Claes Malmberg och Nattalie Ström Bunpuckdee möts för första gången. - Foto: Foto: Skärmdump SVT

Claes Malmberg möter sin kritiker: “Aldrig varit så nervös”

Komikern Claes Malmberg blev hårt kritiserad efter att han sjöng en visa om skjutningar i förorten i "Parlamentet". Aktivisten Nattalie Ström Bunpuckdee kritiserade segmentet. Nu möts de för första gången ansikte mot ansikte i tv-rutan.


Komikern Claes Malmberg blev hårt kritiserad efter att han sjöng en visa om skjutningar i förorten i "Parlamentet", något som Nyheter24 tidigare har rapporterat om

Aktivisten Nattalie Ström Bunpuckdee kritiserade Malmbergs agerande, vilket fick stor uppmärksamhet i medier samt sociala medier. Bunpuckdee skrev bland annat en debattartikel för Nyheter24 där hon riktade sin kritik till Malmberg. 

Claes möter sin kritiker för första gången

Claes Malmberg möter sin kritiker Nattalie Ström Bunpuckdee. Foto: Skärmdump SVT

På Instagram skrev Bunpuckdee att visan var avhumaniserande och visade på dålig människosyn. Inlägget har hittills setts av över 425 000 personer. 

Malmberg svarade själv på kritiken i en debattartikel där han vädjade om att kritiken istället borde "riktas mot de verkliga rasisterna". Nyheter24 rapporterade då om Malmbergs uttalande där komikern förklarade sitt syfte med sången. 

I SVT:s program Mötet framför Bunpuckdee kritiken personligen till Malmberg för första gången. 

– Jag har nog aldrig varit så nervös för att vara i tv i hela min karriär om jag ska vara ärlig, säger Malmberg i SVT:S Mötet. 

Satir eller hatbrott?

Claes Malmberg är tacksam för att han fått lära sig nya saker av Nattalie Ström BunpuckdeeFoto: Skärmdump SVT

I programmet förklarar Budpuckdee att visan inte är satir, något som Malmberg påstod när han tidigare svarade på kritiken. 

– Det här är snarare provokation, till och med hatbrott mot en minoritetsgrupp. Mobbning, men det är inte satir, säger Budpuckdee i programmet.

När Malmberg tillslut möter Budpuckdee förklarar han att det har betytt mycket för honom att mötas och att han är tacksam att han lärt sig nya saker.

– Jag har fått nya tankar som jag inte hade innan, säger Malmberg.

Se hela mötet mellan Claes Malmberg och Nattalie Ström Bunpuckdee måndagen den 27 september 21:45 i SVT1 eller redan nu i SVT Play.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
TV