"Jag får brev med sperma och avföring"

- 07/02/2013, 08:53 -
Nu öppnar Isabella sig och berättar sin historia.
1 av 3

Nu öppnar Isabella sig och berättar sin historia.

PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

Nu är det fästmannen Odd som öppnar alla brev hemma.
2 av 3

Nu är det fästmannen Odd som öppnar alla brev hemma.

FameFlynet Sweden / Robert Eklund

Sedan hon var 16 och startade bloggen har hon utsatts för näthatet.
3 av 3

Sedan hon var 16 och startade bloggen har hon utsatts för näthatet.

All Over Press

Efter "Uppdrag gransknings" program om näthatet berättar nu Isabella "Blondinbella" Löwengrip öppet om hur hon mött näthatet. Att hon blivit hotad till livet dagligen och hur brev med avföring och sperma fortfarande landar på hennes dörrmatta.

Flytta, skaffa en vakt och införa en säkerhetsdörr. Det är några av de saker som bloggerskan och entreprenören Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 22, tvingats göra för att komma undan när näthatet flyttat ut från skärmen. Sedan 16 års ålder har hon dagligen fått hot om att bli mördad eller våldtagen

– Det är klart att det blir en vardag som man vänjer sig vid, hur sjukt det än är, skriver hon i ett långt och personligt inlägg om näthat.

"Ska klippa av mina fingrar"

Ibland har det gått så långt att hatet bokstavligen knackat på bloggerskans dörr hemma.

– En kväll så står en kvinna och bankar på dörren och skriker genom brevinkastet att hon ska klippa av mina fingrar och posta dom till mig. Hon var arg på något jag hade skrivit.

Men det är också anonyma och obehagliga brev som Löwengrip tvingas ta emot. 

– Under tiden som jag byter till säkerhetsdörr så hinner det komma brev i brevinkastet med avföring och män som har kladdat ner papper med deras sperma,  berättar hon i inlägget och fortsätter att berätta om en tuff tid som blev värre av oväntade elaka ord. 

Hånad efter sexuellt övergrepp

Hon var bara 17 år när hon i Italien blev utsatt för ett sexuellt övergrepp. En man körde upp flera fingrar i bloggerskans underliv på en nattklubb. Så hårt att hon började blöda och fick uppsöka en gynekolog. 

– Jag försöker polisanmäla på plats men de går inte utan vittne. Jag flyger hem till Sverige, berättar vad som har hänt i tron om att hjälpa andra. Istället blir jag utsatt för ett fruktansvärt hat på nätet med tusentals kommenterar att jag får skylla mig själv, eller att jag förtjänar det. Det tog oerhört hårt, skriver hon.

Ett och ett halvt år i kognitiv beteendeterapi krävdes för att komma över rädslan. Numera bor hon tillsammans med fästmannen Odd Spångberg, 24, som öppnar all post. Mejlen går först hennes assistent igenom. Fortfarande kommer det brev med mäns sperma adresserat till henne.

– Jag har gjort 11 polisanmälningar. Inget har någonsin gått vidare, avslutar hon.