Så här såg det ut när Nyehter24 nyligen träffade Paulina Danielsson för en längre intervju.
1 av 2
Så här såg det ut när Nyehter24 nyligen träffade Paulina Danielsson för en längre intervju.
Hon bryr sig inte om att det kan betraktas som olaga hot.
2 av 2
Hon bryr sig inte om att det kan betraktas som olaga hot.

Bloggprofilen Paow hänger ut kattmördare: "Dö äckliga babbe"

UPPDATERAT. Bloggerskan Paulina "Paow" Danielsson är i blåsväder igen. Nu har hon hängt ut den misstänkte kattmördaren i Göteborg - och skriver att hon vill att han ska dö.– Jag tycker inte att han är värd att leva, och inte hans familj heller, säger hon till Nyheter24.


Så fångades kattmördaren

Nyheter24 har tidigare skrivit om fallet i Högsbo i Göteborg och om hur kattmördaren stoppades med hjälp av Flashbacks grävare. Läs en intervju med fyra av dem här.

STOCKHOLM. "Dö din äckliga fula jävla babbe jävel. Jag vill mörda hans mamma framför hans ögon! ÄCKEL hoppas du dör en plågsam jävla död!!!! Ut från mitt land! Du och hela din familj".

Så skriver Paulina "Paow" Danielsson, 19, under en bild hon lagt upp på Instagram, där hon har 33 000 följare. På bilden ses en ung kille - samma person som gripits misstänkt för de uppmärksammade kattmorden i Högsbo i Göteborg.

På sin blogg, som enligt Bloggportalen har haft 187 490 besök den senaste veckan, lägger hon till att hon vill skära halsen av honom och hänga honom upp och ner i ett träd "tills han lider till döds".

Dessutom frågar hon sina läsare om någon vet hur man får tag på honom – för att kunna "använda hans egna metoder på honom".

"Tycker inte att han är värd att leva"

Dagen efter är hon inte direkt ångerfull.

– Jag tycker inte att han är värd att leva, och inte hans familj heller, säger hon till Nyheter24.

Från polisens sida är man medvetna om Danielssons uttalanden.

– Det framförs att hon vill ta reda på var mannen finns och hon beskriver sedan vad hon vill göra om hon får tag i honom. Det här uppfyller kriterierna för olaga hot så vitt jag förstår, hon hotar honom med brottsliga handlingar, säger Kjell Lindgren från Stockholmspolisen till Nyheter24.

Bryr sig inte om hotbild

Att hennes uttalanden skulle kunna tolkas som ett hot är inget som Danielsson bryr sig nämnvärt om.

– Då får det väl göra det då. För jag bryr mig verkligen inte så mycket, jag tycker att han är en vidrig människa, säger hon.

Dagens Nyheter har tidigare rapporterat om att det finns en hotbild mot den 16-årige pojken som pekats ut som kattmördaren, och att det finns ett pris på hans huvud. 

– Det finns det? Jag skulle gärna vara med och betala för det alltså, säger Danielsson till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag säger inte att jag planerar ett mord, det är någonting jag säger bara men jag tycker inte att han borde få leva.

Du ångrar dig inte överhuvudtaget?

– Nej, jag tycker att han borde hängas upp och ner tills han dör långsamt. Usch! 

Kritiseras i kommentarsfält

Bloggerskan får kritik av flera personer i kommentarsfältet som framför allt reagerar på att hon använder rasistiska begrepp som "babbejävel" och "ut från mitt land".

"Håller med om att hans handlingar är fruktansvärda och att han ska straffas för det men dra inte in rassesnacket, tyder bara på okunskap", skriver en person.

"Lägg ner de rasistiska påpekanden hela tiden, du slösar bara massa energi och gör oss förbannade", skriver en annan.

Det är inte första gången som Danielsson uttalat sig rasistiskt. Tidigare har hon bland annat pratat om sitt ogillande av moskéer.

Danielsson har den senaste tiden varit i blåsväder flera gånger. Bland annat sa hon till Nyheter24 i april att hon är emot abort även om kvinnan blivit våldtagen.

Uppdaterat 15.46

Danielsson bloggar sen i mars på portalen finest.se. Där är man inte speciellt nöjda med bloggerskans senaste utspel.

 – Jag har kontaktat Paulina och bett henne ta bort inlägget. Det är inte förenligt med den människosyn som vi på finest står för. Vad gäller de uttalanden som hon gjort som har rasistiska tendenser så gäller samma sak där, säger Erwik och fortsätter:

–Jag har sedan starten haft diskussioner med Paulina om just liknande uttalanden och med största möjliga tydlighet förklarat att det inte är nånting som jag eller finest står bakom och att det är min önskan att, även om hon har de här åsikterna, hålla det utanför finest och bloggen.

I fortsättningen kommer man från dessutom att hålla mer koll även på Danielssons Instagram, säger Erwik till Nyheter24.

– Även om den inte är en del av finest innehåll så är Paulina även på instagram en finestprofil och med detta kommer ett ansvar att i mest möjliga mån vara en god förebild

Uppdaterat 16:15

Inlägget är nu borttaget från bloggen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.