Nicki Minaj har upprört sina fans.
Nicki Minaj har upprört sina fans. - Foto: Jeffrey Mayer / Alamy STELLA Pictures/ddp/Planet Photos

Fansen rasar mot Nicki Minaj: "Det här är äckligt"

Nicki Minaj har släppt ny musik, men fansen är inte helt nöjda. I artistens kommentarsfält regnar hatkommentarerna.


Nicki Minaj betraktas idag som en av världens största kvinnliga rappare. Hennes karriär har varit lång och framgångsrik, men den har också kantats av kontroverser och konflikt. I samband med att Minaj släppt en låt som dissar hennes musikaliska nemesis Megan Thee Stallion, är det många fans som uttrycker sin ilska mot stjärnan.  

Redone surar inte över Minaj-diss

Nicki Minaj konflikt med Megan Thee Stallion

Minaj och Stallion har skrivit diss-låtar om varandra förut, men Minaj låt "Big Foot" har väckt ilska från hennes egna fans. I låttexten finns det både kritik mot Stallions utseende och respektlösa kommentarer om Stallions mamma som dog i cancer 2019. Musikjournalisten Mariana Benyamin, menar att låten upplevs som hotfull.  

– Det hon menar med Bigfoot är att Megan är lång och hon har stora fötter och det man såg skulle föreställa Nickis lilla klack på Megans stora fotavtryck. Det Nicki framför allt vill säga med den här låten är lite mer av en varning, att hon sitter på mycket information om Megan som hon kan gå ut med när som helst, säger Benyamin till  SVT.

Många har tidigare kritiserat Minaj för att skydda sexualförbrytare, eftersom både hennes man och bror blivit dömda för sexualbrott. I den nya låten svarar Minaj på detta genom att referera till "Megans law", som är en federal lag i USA.

– Megans law innebär att personer som dömts för sexualbrott, den domen ska vara en offentlig handling i USA. Det här tog Nicki Minaj personligt och som riktat mot henne, förklarar Benyamin till SVT. 

Fansen rasar mot Nicki Minaj

Trots kritiken valde Minaj att dela med sig om låtens succé på sin Instagram. I artistens kommentarsfält syns upprörda fans som anser att Minaj beteende inte längre går att försvara. Nyheter24 har sammanställt ett urval av kommentarerna. 

– Det här är äckligt. Att ta upp hennes mamma är inte rap. Jag har tappat all respekt för dig,

– Jag förlorade min mamma innan julen. Det här är äckligt. 

– Det här är pinsamt.

– Du är töntig och gammal, gå och uppfostra din son. 

Nu försvinner stjärnornas musik från Tiktok – stort gräl med skivbolag

9 artister som slog igenom och försvann – så gick det sen

Här är de tio mest inkomstbringande låtarna genom tiderna – i Eurovision Song Contest

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!