Nu försvinner stjärnornas musik från Tiktok.
Nu försvinner stjärnornas musik från Tiktok. - Foto: STELLA Pictures/Avalon

Nu försvinner stjärnornas musik från Tiktok – stort gräl med skivbolag

Efter ett ett bråk med Tiktok försvinner all musik från musikbolaget Universal från plattformen. Bland annat tar man bort musik från Taylor Swift, Ariana Grande och Drake.


Tiktok har under de senaste åren blivit en viktig plattform för musik, eftersom många artister får sitt genomslag på appen. Nu rapporterar TT att musikutbudet på appen kommer minskas avsevärt efter ett stortbråk mellan musikbolaget Universal och Tiktok.

Bandet som lurade Spotify – tjänade hundratusentals kronor

Konflikten mellan Tiktok och Universal Music

Situationen har uppstått efter en förhandling om ett nytt licensavtal. Universal skriver i ett öppet brev att de har krävt bättre ersättning till de artister som har sin musik på plattformen, och de anklagar också Tiktok för att endast betala en fjärdedel av vad liknande plattformer gör för deras musik. Musikbolaget skriver bland annat att Tiktok försöker bygga en musikbaserad verksamhet, men inte är villiga att betala ett rättvist pris för musiken. 

Tiktok har svarat på anklagelserna i ett uttalande. 

– Det är tråkigt och en besvikelse att Universal Music Group har satt sin egen girighet över sina artisters intressen.

Artisterna som försvinner

Listan av artister som Universal representerar är lång. Bland annat försvinner jättar som Taylor Swift, Ariana Grande och Drake. Även Lana del Rey, Post Malone och The Beatles tillhör Universalgänget. 

Universal har tagit bort möjligheten att kommentera på sina bilder och videos på Tiktok i samband med stormen kring förhandlingen.

Universitet håller litteraturkurs utifrån Taylor Swifts låttexter

Fem miljarder är på sociala medier

Därför har över en kvarts miljon fans avföljt Ariana Grande


/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!