Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sommarens galnaste Youtube nu över 200 miljoner visningar

- 18/09/2012, 12:19 -
Mannen bakom succén.

Mannen bakom succén.

Faksimil Youtube

Inget kan stoppa "Gangnam style".

En karakteristisk dans, en unik video och en trallvänlig refräng. Sydkoreanska artisten PSY:s superhit "Gangnam style" har under sensommaren exploderat i visningar på YouTube. Musikvideon fick stor medial uppmärksamhet när den på fem veckor nått 50 miljoner visningar. Nu är den uppe i över 204 miljoner och passerar strax närmare 204,5 miljoner.

Bara de senaste 11 dagarna har klippet ökat med 93 miljoner visningar. 

Se dansen i Stockholm

Ett av musikvideons signum har blivit den så kallade "hästdansen" där utövaren låtsas rida på en häst. Den 22 september 14:00 planeras en så kallad "flash mob" på Sergels Torg, plattan, i Stockholm. Det enligt ett Facebook-event som just nu 2 245 personer anmält att de kommer att komma till för att delta eller titta på när flera personer utövar samma uppmärksammade dans som i videon. 

"Gangnam style" har under sommaren slagits med säsongens andra stora musikplåga, Carly Rae Jepsens singel "Call me maybe". Nyligen publicerade Youtube en kurva som visade de båda klippens extrema popularitet. 

Se videon till "Gangnam style" här:

Fotnot: Visningarna ökar lavinartat och har sedan artikelns publicering vid lunchtid på tisdagen ökat med miljontals visningar på bara några timmar.