Från brutal misshandel till kärleksduett

- 19/11/2012, 20:58
Chris Brown och Rihanna på en modevisning år 2008. Varning för starka bilder i bildspelet.
1 av 10

Chris Brown och Rihanna på en modevisning år 2008. Varning för starka bilder i bildspelet.

Abaca / Guignebourg-Nebinger-Orban-Taama

Så här såg Rihanna ut efter Chris Browns brutala misshandel.
2 av 10

Så här såg Rihanna ut efter Chris Browns brutala misshandel.

Faksimil Tmz.com

Chris Brown dömdes år 2009.
3 av 10

Chris Brown dömdes år 2009.

UPI / BOB CHAMBERLIN

Rihanna i rätten.
4 av 10

Rihanna i rätten.

Stella Pictures / LORI SHEPLER

Chris Brown dömdes till fem års villkorligt och sex månader samhällstjänst.
5 av 10

Chris Brown dömdes till fem års villkorligt och sex månader samhällstjänst.

Stella Pictures / BOB CHAMBERLIN

Chris Brown är känd för sitt hetsiga temperament. Här stormar han ut från en tevestudio efter frågor om Rihanna.
6 av 10

Chris Brown är känd för sitt hetsiga temperament. Här stormar han ut från en tevestudio efter frågor om Rihanna.

PLANET PHOTOS / PLANET PHOTOS

Han kastade även ut en stol från ett fönster.
7 av 10

Han kastade även ut en stol från ett fönster.

PLANET PHOTOS / PLANET PHOTOS

Rihanna talade ut om misshandeln i Oprah.
8 av 10

Rihanna talade ut om misshandeln i Oprah.

OWN/PLANET PHOTOS / PLANET PHOTOS

Nu har Chris Brown och Rihanna återförenats.
9 av 10

Nu har Chris Brown och Rihanna återförenats.

Stella Pictures / AbilityFilms

Paret sågs hångla på Griffin i New York. Obs: Bilden är från ett tidigare tillfälle.
10 av 10

Paret sågs hångla på Griffin i New York. Obs: Bilden är från ett tidigare tillfälle.

Stella Pictures / FAME PICTURES

Rihanna och Chris Brown var världens hetaste kärlekspar. Det satte Chris Brown stopp för när han utsatte Rihanna för en oerhört brutal misshandel. Nu har paret enligt flera källor återförenats. Nyheter24:s Quetzala Blanco har kartlagt parets många turer.

Det var år 2009 som Rihanna och hennes dåvarande pojkvän Chris Brown var på väg hem från Grammyförfesten.
En upprörd Rihanna slog till instrumentpanelen i Chris Browns bil. Det fick honom att se rött. Chris bromsade ned farten, bara en aning, och försökte knuffa ut Rihanna från bilen. När det misslyckades började han i stället att slå henne.
Chris Brown styrde bilen med sin vänstra hand. Den högra handen använde han till att dela ut slag efter slag mot Rihanna. När hon tittade på sina skador i bilens spegel kom det första hotet från Brown.

"Nu ska jag verkligen döda dig" 

– Jag ska slå ihjäl dig så fort vi kommer hem. Vänta du bara. Vänta och se, sade han till Rihanna.

Då ringde Rihanna sin assistent. Trots att assistenten inte svarade så låtsades Rihanna som att hon hade fått kontakt – och att hon bad assistenten om polishjälp. Allt för att få Chris att sluta slå.

För Chris Brown var det som att hälla bensin på eld.
– Det där var verkligen det dummaste du kunde göra. Nu ska jag verkligen döda dig, skrek han och började slå henne igen. Rihanna försökte skydda sitt ansikte, samtidigt som hon försökte fly från bilen. Men Chris ökade bara farten. De automatiska bildörrarna gick i lås. Chris lade sin arm runt hennes nacke i en nacksving som nästan fick henne att svimma av. Sedan bet han hennes vänstra öra.
Mardrömsmisshandeln slutade inte förrän Rihanna lyckades krossa bilrutan med sin sko, skriver The Sun, som tagit del av polisrapporten.

Stormade ut från tevestudion och kastade stolar från fönstret 

Chris Brown dömdes till fem års villkorligt och 180 dagar samhällstjänst för den grova misshandeln. Det tidigare kärleksparet gick skilda vägar och Rihanna var helt förstörd. 

– Jag har förlorat min bästa vän, sade Rihanna då.

Men Chris Browns anger management verkade inte fungera som den skulle. När han gästade teveshowen "Good Morning America" slog det än en gång slint. 
Så fort misshandeln av Rihanna kom på tal blev Brown rasande, och när han skulle framföra en låt i tevestudion blev han plötsligt totalt skogstokig och lämnade scenen i raseri.
Chris Brown stormade in i sminkrummet, där skrek han och grabbade tag i en stol som han kastade ut genom fönstret.
Enligt TMZ.com flög det ner glasskärvor på 43:e och Broadway.
Personalen och sminkorna på plats blev vettskrämda av stjärnans vilda beteende och kallade genast på säkerhetsvakterna. När vakterna väl anlände till platsen hade Chris Brown hunnit slita av sig sin skjorta och fly från studion.

Från grov misshandel till kärleksduett

När Rihanna tidigare i år släppte duetten "Birthday Cake" med sin Chris Brown var det många som reagerade.
Hur kunde hon spela in en låt tillsammans med en man som misshandlat henne och fått henne att hamna på sjukhus, var en fråga som flera av hennes fans ställde sig.
Så även den journalist från den brittiska tidningen Esquire som intervjuade Rihanna. Intervjun slutade i total katastrof och 24-åringen refererade till misshandeln som "trivial".
– Vissa kände att det skickade ut fel signaler...att du gick tillbaka till någon som hade sett till att du hamnade på sjukhus, säger journalisten.
Rihanna bet snabbt tillbaka.

– Åh, verkligen? Gjorde jag? Gjorde jag? Gjorde jag? Gjorde jag? Okej...I en helt professionell miljö. Jag menar, om jag gick tillbaka till honom som flickvän så skulle det vara en helt annan diskussion. Jag tror att många drog felaktiga slutsatser, förklarade en märkbart irriterad Rihanna.

När journalisten fortsatte att pressa Rihanna så gick hon till motattack.

– Det här börjar bli en riktigt tacky intervju. Vad vill du verkligen prata om? Jag är inte för att snacka om massa geggig skit. Jag blir upprörd när du fortsätter att ställa samma frågor om saker som är triviala. Vad finns det att prata om? Är alla dina frågor likadana?, sa Rihanna, skriver Hollywood Gossip.  

"Jag ber för dig älskling"

Några månader senare var det annat ljud i skällan. När det i höstas var dags för en uppföljning i rätten för Browns straff över den brutala misshandel han utsatte Rihanna för, så hade Chris inte bara turen på sin sida, utan även Rihanna. 
Rihanna skrev peppande tweets riktade till Chris Brown och visade sitt stöd för honom öppet. 

– Chris Brown, jag ber för dig och önskar dig lycka till, skrev Rihanna på sin Twitter. 

Några timmar senare skrev hon ännu en tweet för att stödja Brown. 

– Ber för dig älskling, mina största lyckönskningar går till dig i dag! Kom ihåg att vad än Gud gör i våra liv så är det välgjort! #1Love, skrev hon senare, skriver Mediatakeout.com.

Rihannas stöd till Brown spädde på ryktena om att paret skulle ha återförenats. Under sommaren ska Brown ha besökt Rihannas lyxyacht, och i oktober slutade paret smyga med sin kärlek. 

Hånglade öppet på nattklubb 

Då sågs de hångla med varandra på nattklubben Griffin i New York.

– De hånglade, kramades och kysstes, och sedan försvann de iväg till baksidan av klubben tillsammans, säger ett ögonvittne till Celebuzz. 

Rihanna dök upp på klubben bara fem minuter efter att Chris Brown hade anlänt till stället tillsammans med Bow Wow. Andra stjärnor på klubben var Dave Chappelle, Cassidy, Chris Rock och Tyson Beckford.– Så fort Chris fick syn på Rihanna så klättrade han över mot hennes bord, tog av sig skjortan och började dansa på bordet för Rihanna. Sedan började de två att dansa tillsammans, och de kysstes öppet, säger en källa vidare till Celebuzz.   

Smög iväg på toa tillsammans

Enligt källor till Mediatakeout så smet även det nyförälskade paret iväg på toaletten tillsammans. Rihanna gick först, tätt följd av Chris Brown – och parets livvakter. Enligt källan så låste de in sig på toaletten tillsammans, och var där ett bra tag. När de sedan gick ut så gick Chris först, och därefter kom Rihanna – och hon såg minst sagt lite rufsig ut, säger källan. 

Ny kärlekslåt i vinter 

I början av november skrev MTV om hur Rihanna och Brown än gång återförenas – även i studion. På låten "Nobodies Buisness" som kommer att finnas med Rihannas nya album, så går Brown ut först och sjunger följande rad: Me and you, said ain't no nobody's business.

Därefter kontrar Rihanna med att sjunga "Your love in perfection, It's point me in the right direction, I want to be your baby, You'll always be my baby, and sing it to the world, baby give me some, 'm gonna be your girl, and it ain't nobody's business", skriver Mtv.com.  

Både Rihanna och Chris Brown är minst sagt stora Sverigevänner. Rihanna gjorde ett exklusivt gig på Berns i Stockholm i fredags, och under måndagen uppträder Chris Brown på Globen i Stockholm. 

Rihanna berättar om misshandeln i Oprah