Nästa vecka kommer superstjärnan till Sverige.
1 av 6
Nästa vecka kommer superstjärnan till Sverige.
Många "beliebers" kämpar för att få biljetter.
2 av 6
Många "beliebers" kämpar för att få biljetter.
Fansen tog desperat vad helst de kunde få tag på. Uppblåsbara pooler, gummibåtar och paddlar blev deras verktyg för att få se idolen när han sist besökte Norge.
3 av 6
Fansen tog desperat vad helst de kunde få tag på. Uppblåsbara pooler, gummibåtar och paddlar blev deras verktyg för att få se idolen när han sist besökte Norge. - Foto: Stella Pictures/Bilden är ett montage
Bra idé! Så resonerade fansen som blåste upp en portabel pool och använde den som båt. Inte så mycket flytväst här inte.
4 av 6
Bra idé! Så resonerade fansen som blåste upp en portabel pool och använde den som båt. Inte så mycket flytväst här inte. - Foto: Stella Pictures
Här i hamnen trängdes även de lite större båtarna.
5 av 6
Här i hamnen trängdes även de lite större båtarna. - Foto: Stella Pictures
Här gör Justin ett glädjeskutt under ett framträdande.
6 av 6
Här gör Justin ett glädjeskutt under ett framträdande. - Foto: Stella Pictures

Norska tjejer skulle konvertera till islam för biljetter till idolen

Det låter som ett sent aprilskämt men det är det inte. Det är norsk humor. Nu har nyheten om det norska humorprogrammet spridit sig över hela världen. Se videon här.


Fans jagade skymt av idolen

När Bieber förra året besökte Norge jagade fans honom i gummibåtar och gjorde allt för att få en skymt av superstjärnan.

Se bilderna här.

Justin Biebers fans är ungefär lika kända som artisten själv. De är självutnämnda "Beliebers" och beskrivs som att sällan sky några som helst medel för att få se, försvara eller höra den 19-åriga idolen som slog igenom på Youtube. Men hur långt är ett genuint fan beredd att gå för att få en biljett till Biebers konsert? 

Norska humorprogrammet "Anne-Kat" räknade med att de unga tonårstjejerna skulle kunna gå tillräckligt långt för att det skulle bli ett roligt inslag. Uppgiften? Att konvertera till islam. 

"Justin Bieber är oren och förmodligen bög"

De unga tjejerna var tvungna att ta bort sitt smink, ta på sig en hijab och läsa upp en text på arabiska som sades betyda ”Justin Bieber är oren och förmodligen bög”.

– Vi ville ta reda på hur långt norska ”Beliebers” var villiga att gå för att få biljetter till konserten, sa programledaren Anne-Kat Haerland när hon presenterade humorinslaget.

Får kritik

Men den norska biskopen Halvar Nordhaug var en av de som inte skrattade. 

– Det här är ett exempel på när ironi och bristande respekt bara blir tragiskt, säger han enligt den norska tidningen Dagen. 

Nyheten har spridit sig världen över. Bland annat har amerikanska CBS skrivit om skämtet, precis som Al Arabiya med säte i Dubai. 

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

1 timme sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

3 timmar sedan
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

3 timmar sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.