Gwyneth Paltrow säljer bikinis för barn på sin sajt Goop.
1 av 3
Gwyneth Paltrow säljer bikinis för barn på sin sajt Goop. - Foto: Fame Flynet USA
Helt okej – eller över gränsen?
2 av 3
Helt okej – eller över gränsen? - Foto: Screenshot Goop.com.
Gwyneth Paltrow med sina barn Apple och Moses.
3 av 3
Gwyneth Paltrow med sina barn Apple och Moses. - Foto: Stella Pictures / Pedro Andrade/KVS, PacificCoastNews.com

Gwyneth anklagas för att sexualisera 4-åringar

Skådespelerskan Gwyneth Paltrow säljer bikinis till småflickor. Nu riktas hård kritik mot stjärnans senaste tilltag.


Nu förbjuds Elsa Hosks stringtrosor

Underklädesjätten Victoria's Secret och deras senaste kampanj för stringtrosor får hård kritik av upprörda föräldrar. Läs mer här.  

Det kan inte vara lätt att heta Gwyneth Paltrow, 40, just nu. Tidigare i år utnämndes hon av tidningen Star som en av världens mest hatade kändisar i Hollywood. Och nu går det ännu mer utför för skådespelerskan. 

Nu anklagas hon för att sexualisera småbarn efter att hon på sin hemsida Goop nu marknadsför och säljer bikinis till flickor så små som fyra år. Bikinikollektionen är specialdesignad av Melissa Odabash för Gwyneths sajt Goop.

Melissa Odabash har en trogen kändisskara bland sina kunder. Bland annat är både Rihanna, Kelly Brook och även Gwyenth stora fans av hennes bikinis. Modetidningen Vogue kallar det "badklädernas Ferrari". 

På hemsidan går det att läsa att bikinikollektionen riktad till barn är perfekt för små flickor som vill matcha sina mammor – och överdelen är en exakt kopia av vuxenversionen, som också finns till salu på hemsidan. 

"Det är sorgligt"

Claude Knight arbetar för organisationen Kidscape, och hon är starkt kritisk till att Gwyneth säljer bikinis till barn. 

– Vi är motsåndare till att barn och deras barndom ska sexualiseras. Farorna har diskuteras under en lång tid, och det är sorgligt att sådana här trender lever vidare med stöd av kändisar, säger Claude Knight till Daily Mail. 

Men Paltrows pressrepresentant tycker inte att hans klient har gjort något fel. 

– Det här är absurt. Bikinis har burits av unga flickor i decennier, säger en talesperson för Gwyneth till Daily Mail. 

Svälter stjärnan sina barn? 

Gwyneth är gift med Coldplays sångare Chris Martin och tillsammans har paret två barn – dottern Apple, 8, och sonen Moses, 6. 

Gwyneth har tidigare kritiserats av kostexperter och anklagats för att svälta sina egna barn. Detta efter att hon berättat att hennes barn är hungriga eftersom de äter en kolhydratfattig kost. 

Flera av hennes läsare har tröttnat på skådespelerskans mästrande ton och röt ifrån när Gwyneth i mars ville tipsa sina läsare om hur man kan piffa upp sin vårgarderob. Det visade sig bli en dyr historia. Kläderna som Gwyneth tipsade om skulle kosta cirka 3 miljoner kronor. 

Gwyneth berättar om sina barns diet: 


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

igår 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.