År 2003 skryter Jackass-stjärnan Steve O om sitt senaste stunt – nämligen att ha svalt en kondom fylld med kokain samtidigt som han reste från Norge till Sverige. Svensk polis får upp ögonen för Steve-O:s tilltag och gör en husrannsakan i hans hotellrum. Där hittar de marijuana och ecstasy.
1 av 5
År 2003 skryter Jackass-stjärnan Steve O om sitt senaste stunt – nämligen att ha svalt en kondom fylld med kokain samtidigt som han reste från Norge till Sverige. Svensk polis får upp ögonen för Steve-O:s tilltag och gör en husrannsakan i hans hotellrum. Där hittar de marijuana och ecstasy. - Foto: Stella Pictures / Josephine Santos
År 2008 grips raggastjärnan Sean Paul på en musikfestival i Stockholm. Han misstänktes för innehav av marijuana.
2 av 5
År 2008 grips raggastjärnan Sean Paul på en musikfestival i Stockholm. Han misstänktes för innehav av marijuana. - Foto: Stella Pictures / Greg Tidwell, PacificCoastNews.com
När rockstjärnan Pete Doherty uppträdde på Arvikafestivalen 2011 så vägrade han lämna scenen – trots att konserten var över för länge sedan. Polisen misstänkte att sångaren var påverkad och grep honom. Han fördes till polisstationen där ett blodprov togs, som innehöll spår av kokain. För det döms han till 30 000 kronor i böter.
3 av 5
När rockstjärnan Pete Doherty uppträdde på Arvikafestivalen 2011 så vägrade han lämna scenen – trots att konserten var över för länge sedan. Polisen misstänkte att sångaren var påverkad och grep honom. Han fördes till polisstationen där ett blodprov togs, som innehöll spår av kokain. För det döms han till 30 000 kronor i böter. - Foto: Goff / Goff
År 2007 uppträdde Snoop Dogg tillsammans med P Diddy på Globen i Stockholm. När stjärnan senare skulle gå på sin egen efterfest blev han snuvad på konfekten. Polisen grep nämligen Snoop och misstänkte honom för ringa narkotikabrott. Snoop slapp böter eftersom åklagaren la ner ärendet.
4 av 5
År 2007 uppträdde Snoop Dogg tillsammans med P Diddy på Globen i Stockholm. När stjärnan senare skulle gå på sin egen efterfest blev han snuvad på konfekten. Polisen grep nämligen Snoop och misstänkte honom för ringa narkotikabrott. Snoop slapp böter eftersom åklagaren la ner ärendet. - Foto: Stella Pictures / PacificCoastNews
År 2008 befann sig Busta Rhymes i Stockholm för en spelning. Polisen gjorde ett tillslag mot hiphopstjärnans hotellrum, där de hittade droger. Polisen grep både Busta och hans kompis Spliff Star. Busta ska även ha brottats med en polis. – Det var jobbigt för Busta. Polisen bara smög sig in och brottade ner honom. Han blev chockad och tyckte det var lite läskigt, sa presschefen Anna Mourou till Expressen.
5 av 5
År 2008 befann sig Busta Rhymes i Stockholm för en spelning. Polisen gjorde ett tillslag mot hiphopstjärnans hotellrum, där de hittade droger. Polisen grep både Busta och hans kompis Spliff Star. Busta ska även ha brottats med en polis. – Det var jobbigt för Busta. Polisen bara smög sig in och brottade ner honom. Han blev chockad och tyckte det var lite läskigt, sa presschefen Anna Mourou till Expressen. - Foto: Photoshot / Celebrity Photo

Här är stjärnorna som torskat i Sverige

Att åka till Sverige och tända en joint eller dra en lina är ingen bra idé om du är en internationell superstjärna.


Snoop klarar sig utan Norge

Sommaren 2012 försöker Snoop Dogg föra in 8 gram marijuana i Norge. Aja baja. 

Snoop dömdes till böter och är även portad från Norge – i två år. 

Snoops advokat lät hälsa att Snoop nog kan "leva med det beslutet". 

Att polisen gör narkotikatillslag mot internationella artister på Sverigebesök är ingen statshemlighet. Under onsdagen gjorde polisen ett tillslag mot den turnébuss som användes av tonårsstjärnan Justin Bieber, 19. Och de fann både knark och en elpistol. 

Lars Byström är kriminalkommissare vid Stockholmspolisen, och han hävdar att samma åtgärder gäller alla – känd eller inte. 

Vad är skälet till att stjärnor ofta åker dit när de besöker Stockholm  Har ni extra koll eller kan det rentav bero på att stjärnorna är klantiga?

– Det är svårt att uttala sig generellt eftersom det är olika fall. Om vi har anledning att anta att det finns narkotika vidtar vi lämpliga åtgärder – oavsett om personen är känd eller inte, säger Byström till Nyheter24.

Men Bieber är långt ifrån ensam att råka ut för lagens långa arm. 

Se några världsstjärnor som gripits i Sverige i bildspelet ovan – klicka på pilarna. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

1 timme sedan
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

1 timme sedan
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

1 timme sedan
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.

Så friade Nisse Hallberg till Emelie Uggla: "Kommer inte ihåg någonting"

2 timmar sedan
Nisse Hallberg är en svensk komiker och poddprofil. Men hur mycket vet du egentligen om stand up-stjärnan? Nyheter24 reder ut de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Hallberg.

Anders Lundins okända sjukdom: "Jobbigt, skämmande, läskigt"

2 timmar sedan
Den folkkära tv-profilen Anders Lundin fångade svenska folkets hjärtan redan på 1980-talet. Nu berättar han om tiden med okända sjukdomen. Tiden kantades av behandling som var både jobbig och skrämmande.