Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Amy Winehouse försökte begå självmord – när hon var 10 år gammal

- 12/05/2013, 19:40 -
Nya chockerande uppgifter om Amys liv.
1 av 6

Nya chockerande uppgifter om Amys liv.

Stella Pictures / UPI

Föräldrarna Mitch och Janis skiljde sig när Amy var liten.
2 av 6

Föräldrarna Mitch och Janis skiljde sig när Amy var liten.

FameFlynet Pictures / FAMEFLYNET SWEDEN

Mitch Winehouse gick vidare med en ny kvinna.
3 av 6

Mitch Winehouse gick vidare med en ny kvinna.

Andy Oliver/Ken Goff Photos Ltd / Stella Pictures

Amy som ung.
4 av 6

Amy som ung.

ITV2/PLANET PHOTOS / Stella Pictures

Förhållandet med Blake var upp-och-ner hela tiden.
5 av 6

Förhållandet med Blake var upp-och-ner hela tiden.

Stella Pictures

Det hävdas att Amy led av mindrevärdskomplex.
6 av 6

Det hävdas att Amy led av mindrevärdskomplex.

Pacific Coast News / Stella Pictures

Chockerande uppgifter om Amy Winehouse presenteras i en ny bok som inte sparar på krutet. Det avslöjas att hon var självmordsbenägen i ung ålder och relationen mellan henne och Blake var som "ett känslomässigt S&M-förhållande".

LONDON. Bokens författare hävdar att Amy Winehouse försökte begå självmord när föräldrarna skiljdes – endast tio år gammal.

Avslöjandet kommer knappt en vecka efter att det har rapporterats att Amys dödsbo är nuläget knappt värt två miljoner kronor, detta efter att hennes familj har använt drygt hundra miljoner kronor till att betala av sina skulder, skriver The Sun.

Nu dras Amys förflutna upp igen. Det hävdas att Amy började röka och knarka som väldigt ung, knappt tonåring. Hon hade hunnit ta en överdos av tabletter efter att föräldrarna, Mitch och Janis, hade skiljt sig. 

Ville inte leva längre

Vännen som hittade henne berättar i boken:

– Jag hittade Amy som låg och kramade sig om magen. Hon hade börjat tugga fradga och ögonen rullade. Hon hade överdoserat på piller eftersom hon inte ville leva längre. Massor av människor skulle säga att jag var en dålig vän som inte slog larm, men jag var verkligen rädd. 

Många har hävdat att hennes problem började när hon träffade sin man, Blake, men redan innan påstår man att hon hade gått igenom en hel del, mest i samband med föräldrarnas uppbrott.

Vid tio-års ålder hade hon hunnit röka sin första joint och hon hotade med självmord de gånger Blake hotade med att lämna henne.

Tyckte att hon var ful

En annan vän berättar i boken att Amy ansåg sig själv som ful.

– Hon hade ett mindrevärdeskomplex och kände att hon inte var tillräckligt bra.

Som tonåring började hon jobba som musikjournalist på en nyhetsbyrå. Där föll hon för en av cheferna, som var sju år äldre.

– De var besatta av varandra, jag tror att de hade sex på toaletten, sa en gammal kollega.

Blake var svartsjuk på hennes karriär

I boken nämns också hur svartsjuk Blake var för att hon höll på med musik. Det hävdas att han försökte förstöra hennes karriär och att det var därför han började knarka med henne. Det var hans sätt att ha kontroll. 

Förhållandet beskrivs som väldigt destruktivt där både Blake och Amy manipulerade varandra, skriver The Sun.

– Ju mer Blake var elak mot Amy, desto mer kände hon att hon behövde honom och vice versa. De spelade bara spel - det var ett känslomässigt S&M-förhållande, säger en vän.