Nya chockerande uppgifter om Amys liv.
1 av 6
Nya chockerande uppgifter om Amys liv. - Foto: Stella Pictures / UPI
Föräldrarna Mitch och Janis skiljde sig när Amy var liten.
2 av 6
Föräldrarna Mitch och Janis skiljde sig när Amy var liten. - Foto: FameFlynet Pictures / FAMEFLYNET SWEDEN
Mitch Winehouse gick vidare med en ny kvinna.
3 av 6
Mitch Winehouse gick vidare med en ny kvinna. - Foto: Andy Oliver/Ken Goff Photos Ltd / Stella Pictures
Amy som ung.
4 av 6
Amy som ung. - Foto: ITV2/PLANET PHOTOS / Stella Pictures
Förhållandet med Blake var upp-och-ner hela tiden.
5 av 6
Förhållandet med Blake var upp-och-ner hela tiden. - Foto: Stella Pictures
Det hävdas att Amy led av mindrevärdskomplex.
6 av 6
Det hävdas att Amy led av mindrevärdskomplex. - Foto: Pacific Coast News / Stella Pictures

Amy Winehouse försökte begå självmord – när hon var 10 år gammal

Chockerande uppgifter om Amy Winehouse presenteras i en ny bok som inte sparar på krutet. Det avslöjas att hon var självmordsbenägen i ung ålder och relationen mellan henne och Blake var som "ett känslomässigt S&M-förhållande".


Amy Winehouse

Föddes 14 september 1983 i London och dog 23 juli 2011. 

Dödsorsaken är okänd för allmänheten, men man tror att hon dog efter att ha blivit alkoholförgiftad. Hon kämpade också mot sitt drogmissbruk. 

Boken heter "The Untold Story" och är skriven av Chloe Govan.

LONDON. Bokens författare hävdar att Amy Winehouse försökte begå självmord när föräldrarna skiljdes – endast tio år gammal.

Avslöjandet kommer knappt en vecka efter att det har rapporterats att Amys dödsbo är nuläget knappt värt två miljoner kronor, detta efter att hennes familj har använt drygt hundra miljoner kronor till att betala av sina skulder, skriver The Sun.

Nu dras Amys förflutna upp igen. Det hävdas att Amy började röka och knarka som väldigt ung, knappt tonåring. Hon hade hunnit ta en överdos av tabletter efter att föräldrarna, Mitch och Janis, hade skiljt sig. 

Ville inte leva längre

Vännen som hittade henne berättar i boken:

– Jag hittade Amy som låg och kramade sig om magen. Hon hade börjat tugga fradga och ögonen rullade. Hon hade överdoserat på piller eftersom hon inte ville leva längre. Massor av människor skulle säga att jag var en dålig vän som inte slog larm, men jag var verkligen rädd. 

Många har hävdat att hennes problem började när hon träffade sin man, Blake, men redan innan påstår man att hon hade gått igenom en hel del, mest i samband med föräldrarnas uppbrott.

Vid tio-års ålder hade hon hunnit röka sin första joint och hon hotade med självmord de gånger Blake hotade med att lämna henne.

Tyckte att hon var ful

En annan vän berättar i boken att Amy ansåg sig själv som ful.

– Hon hade ett mindrevärdeskomplex och kände att hon inte var tillräckligt bra.

Som tonåring började hon jobba som musikjournalist på en nyhetsbyrå. Där föll hon för en av cheferna, som var sju år äldre.

– De var besatta av varandra, jag tror att de hade sex på toaletten, sa en gammal kollega.

Blake var svartsjuk på hennes karriär

I boken nämns också hur svartsjuk Blake var för att hon höll på med musik. Det hävdas att han försökte förstöra hennes karriär och att det var därför han började knarka med henne. Det var hans sätt att ha kontroll. 

Förhållandet beskrivs som väldigt destruktivt där både Blake och Amy manipulerade varandra, skriver The Sun.

– Ju mer Blake var elak mot Amy, desto mer kände hon att hon behövde honom och vice versa. De spelade bara spel - det var ett känslomässigt S&M-förhållande, säger en vän.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

1 timme sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

1 timme sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

2 timmar sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

3 timmar sedan
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

3 timmar sedan
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.