Lördag 8 Maj
Stockholm

Quetzala: War on drugs är lika mycket bullshit som Jimmie Åkesson

Quetzala Blanco.
Quetzala Blanco. Foto: Mikael Dahl

Nyheter24:s Quetzala Blanco om sin önskelista.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Quetzalas blogg

Quetzala Blanco bloggar här. 

Tidigare i veckan skrev jag en vanlig pubertal tweet äkta Q-style. Jag fyllde år igår torsdag och twittrade att jag önskade mig champagne, smink, ladd (slang för kokain), ädelstenar och boken "Anatomy of violence" som är helt perfekt sommarläsning (facklitteratur om psykopater).

Några timmar senare ringer en reporter upp mig från branschtidningen Dagens Media och undrar vad jag tänker berusa mig på om jag inte får ladd (en flaska Chateau Margeaux 1983 och kärlek), och vilka jag vill fira med (mitt ex och de närmast sörjande) samt vad jag anser om att tiotusentals människor årligen dör i drogkriget i Mexiko. 

Andas djupt. Räknar till tio och svarar: 

– Det är fruktansvärt att det ser ut som det gör, och väldigt tragiskt om man tänker på att droghandeln är världens 21:a största ekonomi. Det är en ond cirkel, och frågan man måste ställa sig är tyvärr om det verkligen skulle gynna länders ekonomi och befolkning om utopin att stoppa all droghandel skulle bli verklighet. Vad händer då med de smutsiga pengar som tvättas och idag pumpas in i legala verksamheter? Det är inte kaffepengar direkt, det handlar om hundratals miljarder kronor varje år. Det är viktiga frågor att ställa sig. War on drugs är i mina öron lika mycket bullshit som Nixon och Jimmie Åkesson.

Fick även frågan om min tweet kunde uppfattas som opassande med tanke på att jag jobbar på Nyheter24. Svarade på det också.

– Jag slutade som nöjeschef på Nyheter24 år 2011. Opassande vet jag inte vad det är, men jag har haft jävligt mycket otur i år. Kanske är någon 30-års kris som kommer smygande? La upp en bröstbild på Instagram för några dagar sedan, den blev ju borttagen och kontot flaggat. Så typiskt. En snubbe får stå i bar överkropp på Insta och skratta men tjejer får inte göra det? Snacka om skitsamhälle. Och hur kan man anmäla bröst, det är ju det vackraste som finns efter regnbågar, rosa ponnys och guldkonfetti?

Skickade även med en ny bild de kan använda till artikeln, var så satans ful på den förra. Igår kom tidningen. Aldrig varit mer nöjd med en intervju. 

***
Vad jag fick i present då, undrar kanske vän av oordning? 

Jo, jag fick ett Näääk-medley på O-baren av dj:n Tony Zoulias, massa Champagne, en stor fantastisk blombukett av mitt ex som levererade den klädd i byggkläder och var så snygg att jag dog, ett Ladurééljus, boken "Oral Sex He'll never forget", Viktor & Rolf-parfymen Flower Bomb, massa fint smink från Yves Saint Laurent, massa lyxigt smink från Sisley och hudvårdsprodukter från Elizabeth Arden, ett Juicy Couture-set i kashmir, ett körsbär i glas, rosa pioner, ett kort skrivet med blod (!), drinkbord och tårta på Cafeét, och underbara Miss Inga hade fixat så kvällens dj och flickfavorit Sanny Dahlbeck levererade en chockladtårta, miniflaskor med favvotequilan Patron Silver, en jävligt magisk biltur i en Porsche Panamera GTS Carrera (det var seriöst skönare än att ligga?!) och framförallt en helt underbar eftermiddag, kväll och natt med min familj och underbara vänner som jag älskar – både gamla och nya. 

***

Ädelstenarna då? Nä, de får man i vanlig ordning köpa till sig själv.

Boken om psykopater då? Nopp, polarna verkar tycka att jag har tillräckligt med vana av psykfall. 

Laddet då? Skulle aldrig röra sånt, det är fan farligt!

Puss och ut i solen nu, småtjejer...

Kommentera
Kopiera länk
Dela