Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anonym betalade miljoner i borgen åt terrormisstänkt gamer

- 12/07/2013, 16:02 -
Nu väntar domstol för 19-åringen.
1 av 3

Nu väntar domstol för 19-åringen.

Faksimil Youtube/

Carter har släppts efter fyra månader i fängelse.
2 av 3

Carter har släppts efter fyra månader i fängelse.

Det var det här spelet som diskussionen handlade om.
3 av 3

Det var det här spelet som diskussionen handlade om.

Faksimil Youtube

Familj och vänner hade börjat samla in pengar för att kunna betala borgen till 19-åriga Justin Carter som är misstänkt för att ha planerat en terroristattack. Då betalade plötsligt en anonym person hela summan på flera miljoner.

Den 19-åriga gamern Justin Carter har släppts ur ett fängelse i Texas efter fyra månader instängd. Det efter att en anonym donator betalat den höga borgen på ungefär 3,3 miljoner kronor. 

Orsaken till vistelsen i fängelset är den kommentar som Carter skrev på Facebook i samband med en argumentation om spelet League of Legends i februari.

Någon ska ha skrivit att Carter var "galen", varpå han svarade: "Åh ja, jag är verkligen sjuk i huvudet. Jag tror att jag ska skjuta sönder en skola fyll av barn och se blodet från de oskyldiga regna, och äta deras fortfarande pulserande hjärtan."

En kommentar som anmäldes och som fick 19-åringen gripen misstänkt för att ha planerat en terroristattack. 

Riskerar flera år i fängelse

Ingenstans i anmälan framgick det att Carter följt upp kommentaren med "lol" och "jk", för att visa att den föregående kommentaren var ett skämt. 

– Jag förstår absolut att man behöver utreda sådana här saker, men någonstans under utredningens gång måste det handla om vanligt vett, har Carters pappa tidigare sagt till CNN.

Domstolsförhandlingarna börjar den 16 juli. Carter riskerar upp till tio års fängelse. 

"Är självmordsbenägen"

Carter säger enligt MSNBC att han blivit överfallen och misshandlad flera gånger av andra fångar. Enligt 19-åringens advokat är Carter så deprimerad att vakter tagit ifrån honom kläderna och ersatt dem med endast en rock. Detta för att undvika att han ska begå självmord. 

Carter ska efter överfallen även blivit placerad i isoleringscell, något som ska ha förvärrat hans psykiska tillstånd. 

Kommentarerna handlade om en dispyt gällande det här spelet: