Nu väntar domstol för 19-åringen.
1 av 2
Nu väntar domstol för 19-åringen. - Foto: Faksimil Youtube/
Carter har släppts efter fyra månader i fängelse.
2 av 2
Carter har släppts efter fyra månader i fängelse.

Anonym betalade miljoner i borgen åt terrormisstänkt gamer

Familj och vänner hade börjat samla in pengar för att kunna betala borgen till 19-åriga Justin Carter som är misstänkt för att ha planerat en terroristattack. Då betalade plötsligt en anonym person hela summan på flera miljoner.


Nu säljer snabbmatskedjan en fet CS-burgare

I flera veckor slogs fantasifulla bidrag i McDonalds tävling där fem vinnande bidrag kommer att serveras på snabbmatkedjans restauranger i höst. 

McNIP är ett av de vinnande bidragen, uppkallad efter tidernas bästa CS-lag.

Den 19-åriga gamern Justin Carter har släppts ur ett fängelse i Texas efter fyra månader instängd. Det efter att en anonym donator betalat den höga borgen på ungefär 3,3 miljoner kronor. 

Orsaken till vistelsen i fängelset är den kommentar som Carter skrev på Facebook i samband med en argumentation om spelet League of Legends i februari.

Någon ska ha skrivit att Carter var "galen", varpå han svarade: "Åh ja, jag är verkligen sjuk i huvudet. Jag tror att jag ska skjuta sönder en skola fyll av barn och se blodet från de oskyldiga regna, och äta deras fortfarande pulserande hjärtan."

En kommentar som anmäldes och som fick 19-åringen gripen misstänkt för att ha planerat en terroristattack. 

Riskerar flera år i fängelse

Ingenstans i anmälan framgick det att Carter följt upp kommentaren med "lol" och "jk", för att visa att den föregående kommentaren var ett skämt. 

– Jag förstår absolut att man behöver utreda sådana här saker, men någonstans under utredningens gång måste det handla om vanligt vett, har Carters pappa tidigare sagt till CNN.

Domstolsförhandlingarna börjar den 16 juli. Carter riskerar upp till tio års fängelse. 

"Är självmordsbenägen"

Carter säger enligt MSNBC att han blivit överfallen och misshandlad flera gånger av andra fångar. Enligt 19-åringens advokat är Carter så deprimerad att vakter tagit ifrån honom kläderna och ersatt dem med endast en rock. Detta för att undvika att han ska begå självmord. 

Carter ska efter överfallen även blivit placerad i isoleringscell, något som ska ha förvärrat hans psykiska tillstånd. 

Kommentarerna handlade om en dispyt gällande det här spelet:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

Textilmuseet prisat på Elle-galan

1 timme sedan
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

1 timme sedan
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.