Amanda Bynes tände eld på en främmande kvinnas garageuppfart. Efter dådet flydde hon in i en livsmedelsbutik för att tvätta rent sin hund som hon råkat dränka i bensin.
1 av 9
Amanda Bynes tände eld på en främmande kvinnas garageuppfart. Efter dådet flydde hon in i en livsmedelsbutik för att tvätta rent sin hund som hon råkat dränka i bensin. - Foto: Stella Pictures, Faksimil Tmz.com. Bilden är ett montage.
Här är uppfarten där barnstjärnan Amanda Bynes under måndagskvällen startade en eld.
2 av 9
Här är uppfarten där barnstjärnan Amanda Bynes under måndagskvällen startade en eld. - Foto: Stella Pictures / J. Sharma/Bruja,PacificCoastNews
Elden i sig var inte särskilt stor.
3 av 9
Elden i sig var inte särskilt stor. - Foto: Stella Pictures / David Tonnessen,PacificCoastNews
Den äldre kvinnan som bor i huset har aldrig träffat Bynes förut, och vet inte heller vem hon är.
4 av 9
Den äldre kvinnan som bor i huset har aldrig träffat Bynes förut, och vet inte heller vem hon är. - Foto: Stella Pictures / David Tonnessen,PacificCoastNews
Det faktum att Bynes hade byggt en provisorisk bomb oroade den man som larmade räddnignstjänsten.
5 av 9
Det faktum att Bynes hade byggt en provisorisk bomb oroade den man som larmade räddnignstjänsten. - Foto: Fame Flynet USA
Amanda Bynes anländer till sin egen rättegång tidigare i juli. Hon var då anklagad för att ha försökt undanröja bevis när hon kastade ut en marijuanabong genom sitt fönster.
6 av 9
Amanda Bynes anländer till sin egen rättegång tidigare i juli. Hon var då anklagad för att ha försökt undanröja bevis när hon kastade ut en marijuanabong genom sitt fönster. - Foto: Bethan McKernan
Amanda Bynes är nu tvångsintagen på en psykiatrisk avdelning.
7 av 9
Amanda Bynes är nu tvångsintagen på en psykiatrisk avdelning. - Foto: Stella Pictures / TS, PacificCoastNews.com
Amanda Bynes kan bara hållas där i 72 timmar.
8 av 9
Amanda Bynes kan bara hållas där i 72 timmar. - Foto: Stella Pictures / TS, PacificCoastNews.com
Den senaste tiden har varit tuff för barnstjärnan.
9 av 9
Den senaste tiden har varit tuff för barnstjärnan. - Foto: Stella Pictures / TS, PacificCoastNews.com

Barnstjärnans psykbryt – tände eld och byggde bomb på en tants uppfart

Nickelodeon-stjärnan Amanda Bynes anlade en brand och försökte bygga en provisorisk bomb på en gammal tants garageuppfart.


Amanda Bynes skandalår

Tidigt i april 2013: Går på gym iklädd underkläder. Gråter och muttrar för sig själv. 

17 april: Postar en totalt bisarr video på sig själv.  Rakar av sig håret några dagar senare.

1 maj 2013: Twittrar toplessbilder och skriver att hon känner sig tjock. En psykiatriker tror att Bynes är psykotisk och kanske schizofren.  

Maj 2013: Grips av polis efter att de fått larm om att hon skulle vara självmordsbenägen. Hon går ut och anklagar poliserna som grep henne för att ha "slagit min vagina".  

Maj 2013: Bynes går till attack mot Rihanna på Twitter och skriver att Chris Brown misshandlade Rihanna eftersom hon "inte är tillräckligt snygg". 

Juni 2013: Bynes hemliga twitterkonto är ännu en varningsklocka. "Jag vill knivhugga dig och karva ut dina ögon" är exempel på vad stjärnan skrev.  

Det var sent under måndagskvällen som barnstjärnan Amanda Bynes, 27, stannade till vid en äldre kvinnas hem i Thousand Oaks, Kalifornien. 

Bynes gick sedan upp mot kvinnans garageuppfart, och där tände hon en eld. Hon byggde även en enkel och provisorisk bomb genom att lägga en brinnande trasa över en gastank – något som skulle kunnat få hela kvarteret att explodera.

Låg på uppfarten med brinnande byxor

För tidningen Tmz.com berättar den man som larmade polisen och räddningstjänsten hur han såg Bynes ligga ner på marken, precis vid uppfarten. 

Hennes ena byxben hade fattat eld men hon släckte lågorna illa kvickt. Enligt vittnet så verkade inte Bynes skadad – däremot ska hennes chihuahua ha bränt sig, skriver Tmz.com. 

Räddningstjänst och polis var på plats och lyckades förhindra några större skador. 

Amanda Bynes är just nu tvångsomhändertagen på en psykiatrisk avdelning, där kan hon dock bara hållas i 72 timmar.  

Shoppade halvnaken innan branden

Den äldre kvinnan, som heter Bonnie Braaten och bor i huset märkte inte av uppståndelsen förrän polisen knackade på dörren. 

Polisen frågade om Braaten kände någon vid namn Amanda Bynes eller varför hon skulle vilja henne något ont – och kvinnan, som aldrig har mött Amanda och inte heller vet vem hon är, svarade nej, skriver Tmz.com. 

Efter branden ska Bynes ha flytt från platsen och rusat in i en livsbutik för att tvätta av sin hund som hon hade råkat dränka helt i bensin.

Tidningen Tmz.com har även bilder som visar hur illa däran Amanda Bynes såg ut bara några timmar innan hon bestämde sig för att anlägga branden. Den forna barnstjärnan ses shoppa på varuhuset Bloomingdales i Santa Monica, och hon är klädd i bara en tröja och håret är rufsigt.

Barnstjärnans senaste år har varit turbulent. Hon greps i maj av polis efter att de hade fått larm om att hon skulle vara självmordsbenägen, hon är nu hemlös, och hennes hemliga Twitterkonto  – som Nyheter24 skrivit om tidigare – avslöjar hur illa ställt det är med Bynes. Bland annat fantiserar hon om mord och skriver att hon hör röster i huvudet.

Hör larmsamtalet: 


Se mer om Amanda Bynes brand: 


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

1 timme sedan

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".