Bigbrother
Rodney Da Silva anmäldes för hets mot folkgrupp när han i svenska Big Brother 2011 skrek sieg heil. - Foto: MAJA SUSLIN/SCANPIX

Kastades ut från Big Brother – så förklarar hon rasistiska påhoppen

Aaryn Gries tvingades lämna "Big Brother"-huset efter flera rasistiska kommentarer. Men när hon skulle förklara sig möttes hon bara av hånskratt från publiken. Det efter att programledaren verkligen ställt henne mot väggen.


Skrek "sieg heil" i svenska Big brother

Rodney Da Silva polisanmäldes efter att ha skrikit "sieg heil" i svenska "Big Brother" 2011. 

Då anmäldes han för hets mot folkgrupp av en tittare.

Sent på torsdagskvällen blev Aaryn Gries utsparkad från amerikanska "Big Brother". Orsaken var hennes upprepade plumpa kommentarer och rasistiska påhopp under dokusåpans gång. 

Enligt amerikanska nöjessajten TMZ ska Aaryn Gries både hånat en deltagare med asiatiskt ursprung, en mörkhyad tävlande och en homosexuell gäst.

– Det faktum att en ung person i dag engagerar sig i en sådan rasism är väldigt oroande, har "Big Brothers" programledare Julie Chen berättat. 

Chen som har asiatiskt ursprung fortsatte sedan:

– När jag växte upp i Queens på 70-talet hörde jag "ching-chong" och folk drog i sina ögon - men det var på 70-talet(!), sa hon vidare, uppger Examiner.com.

Så försvarar hon sig

Den utsparkade, nu före detta deltagaren, fick efter beskedet chansen att försvara sig i studion. Något som knappast gjorde det hela mindre upprörande. Inte minst för att hon påstår sig inte minnas vad hon sagt. 

– I Texas säger vi saker. Ibland skämtar vi utan att vi menar det. Jag förstår hur dåligt det ser ut och hur jag betett mig mot andra. Jag vill inte att folk ska tro att jag är den personen, sa hon och bad också om ursäkt.

Men programledaren Julie Chen ville inte släppa den allvarliga frågan och fortsatte att ställa Aaryn Gries mot väggen. Under sändningen läste hon upp några av de kommentarer som hon deltagaren gjort under sin tid, skriver TMZ

Men Aaryns försök till försvar möttes bara av hånskratt från publiken.

Se det här:

/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!