Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Wentworth Miller berättar: Därför försökte jag begå självmord

- 09/09/2013, 12:00 -
1 av 3

PLANET PHOTOS / Stella Pictures

2 av 3

Courtesy of Fox / Stella Pictures

3 av 3

Stella Pictures / Stella Pictures

Det tog många år innan "Prison break"-skådisen vågade berätta om sin läggning. Rädd för vad andra skulle tycka höll han det inom sig, något som till slut blev för mycket. – Första gången jag försökte ta livet av mig var jag 15 år. Jag väntade tills min familj hade åkt iväg för helgen, berättar han.

Det var i helgen som "Prison break"-stjärnan Wentworth Miller, 41, gästade ett event för mänskliga rättigheter i Seattle. Då passade han på att dela med sig av flera personliga upplevelser. Stjärnan som nyligen kommit ut som gay berättade att han som 15-åring svalt en hel burk med tabletter då han var ensam hemma, i ett försök att begå självmord

Det var heller inte första gången. 

Lyckligtvis klarade sig stjärnan som mått dåligt över att inte kunna berätta för någon om sin sexuella läggning. 

– Det var inte så att jag grät efter hjälp. Det gör man bara om det finns hjälp att gråta efter, berättade han under sitt tal på eventet, skriver TMZ.  

Var rädd att förstöra karriären

Under början av Wentworth Millers karriär gjorde han tusentals intervjuer - men nämnde aldrig att han är gay.

– Jag valde att berätta det för min familj och mina närmsta vänner men inte för allmänheten då jag var rädd att det skulle drabba min karriär. 

Några han däremot inte behövt oroa sig för är fansen. När Miller berättade om självmordsförsöken och att han är gay stod trogna fans och "Prison break"-anhängare bakom honom. 

På forum och i kommentarsfält stöttar man nu stjärnan.

Hör Miller berätta här:

Wentworth Miller -- 'I Tried To Kill Myself' ... While Struggling With Coming Out  - Watch More  Celebrity Videos  or  Subscribe