Stockholm

Guide: Så tar du den perfekta selfien

Rihanna bemästrar squinch-tekniken.
1 av 8
Rihanna bemästrar squinch-tekniken. Foto: Planet Photos / Planet Photos
Supermodellen Irina Shayk skjuter fram huvudet lite – något som gör underverk.
2 av 8
Supermodellen Irina Shayk skjuter fram huvudet lite – något som gör underverk. Foto: Stella Pictures / PLANET PHOTOS
Rihanna är ett proffs.
3 av 8
Rihanna är ett proffs. Foto: Planet Photos / PLANET PHOTOS
Squinch!
4 av 8
Squinch!. Foto: Planet Photos / PLANET PHOTOS
Nicki Minaj brukar ofta stirra storögt in i kameran – men här kör hon en squinch!
5 av 8
Nicki Minaj brukar ofta stirra storögt in i kameran – men här kör hon en squinch!. Foto: Planet Photos / PLANET PHOTOS
Precis som Kim Kardashian.
6 av 8
Precis som Kim Kardashian. Foto: Planet Photos / PLANET PHOTOS
Även Kims syster Khloe har koll på både ögonen, vinkeln och käklinjen.
7 av 8
Även Kims syster Khloe har koll på både ögonen, vinkeln och käklinjen. Foto: Planet Photos / PLANET PHOTOS
8 av 8
. Foto: Planet Photos / PLANET PHOTOS

Har du tröttnat på att se ut som ett blåbär på de selfies som du slänger upp på Instagram? Då är det dags att kolla in proffsfotografens bästa tips för att bli fotogenisk.


Läs mer
Fler tips från proffsen

1. Höj volymen! 
För att få lite mer tryck i bilden så behöver ditt hår volym. – Ditt hår behöver mer volym både uppe och vid sidorna, eftersom håret kan se lite tunnare ut på bild. För blondiner är det perfekt med uppsatt för att få lite textur. För brunetter är det däremot bättre att fokusera på att ha glansigt och platt hår, säger kändisfrisören Jacqueline Bush till Fashion Spot. 

2. Rätt filter
PR-proffset Stephen Wright tipsar om ett extremt filter som Inkwell eller Willow på Instagram – de tar nämligen bort linjer och mörka ringar från din hy. 

3. Hitta din bästa sida 
Experimentera framför spegeln med olika poser, och hitta den vinkeln som är mest smickrande för ditt ansikte. 

4. Gör som modellerna
Håll mobilen högt över ditt huvud och en bit ifrån dig, i en 45-gradig vinkel så att du ser smal och trimmad ut på din selfie. 

5. Kör en app
Nu gäller det att putsa det sista – då är en fotoapp som till exempel Camera+ oumbärlig. Då kan du ta bort blemmor, fixa till din hy och få dina rosa läppar att få ännu mer lyster. 

Nyligen skrev Nyheter24 den ultimata guiden till hur du raggar på Instagram. Vad ska man lika och när, och hur tusan gör man för att komma i kontakt med den där drömpersonen vars bilder man inte kan sluta tänka på? 

Så hur gör man för att bibehålla intresset och få din flört att bli ännu mer besatt? Lösningen stavas självklart: ta den perfekta selfien! 

Det kan vara lättare sagt än gjort. Vinden blåser, sminket rinner, polarna retas, kamerans minne är fullt och man känner sig ful. Ingen pose blir bra och du är trött på att flexa ditt sexpack eller göra duckface rätt ut i tomma intet eller för att förhoppningsvis få en like från din mammas kollega. 

Men hur ska man göra då? Bara lugn. Jag har botaniserat i internets mörkaste vrår (nåväl) och samlat ihop proffsens allra bästa tips. 

Se och lär! 

Glöm smize – nu är det dags för "the squinch" 

Alla har väl koll på supermodellen Tyra Banks som uppfann det så kallade "smize" – konsten att le med ögonen. Men tidningen Daily Mail har nosat upp den New York-baserade porträttfotografen Peter Hurley som själv hävdar att han har hittat det mest magiska tipset för att alltid bli fotogenisk på bild. 

Osa självförtroende

Tricket stavas "the squinch" och om du lär dig att bemästra Hurleys teknik så utlovas inte bara guld och gröna skogar, utan även att du kommer osa självförtroende på dina bilder. 
Enligt Hurley så ser man rädd och osäker ut om man stirrar rätt in i kameran – så glöm det. 

Hurley klargör att det är skillnad på att "squinta" (kisa) och "squincha". Tricket är att höja och tighta till ögats undre del och låta ögonlocket droppa ner lite. Tänk lite förförisk sängkammarblick – något som till exempel Rihanna är en fena på när det kommer till stjärnans selfies. 

– Om du är fotograf, be de du plåtar att squincha, och om du bara vill se het ut så är det här lösningen. Vill du veta varför? Jo, för att självsäkerhet kommer från ögonen, säger Hurley till Daily Mail.  

Hurley visar hur du gör "the squinch"

I sina Youtube-videos delar Hurley med sig av flera tips och förklarar varför du inte ska skratta på bilden, hur du gör för att hitta din bästa sida och framförallt: guidar dig till hur du ska göra för att få fram din käklinje. 

Tappa fem kilo på minuten 

Trött på att kameran alltid lägger på några kilon eller att du får dubbelhakor? Hurley har lösningen på det också. Hans tips är att skjuta fram halsen och tilta ner huvudet en aning. Precis hur du gör visar han här i sin video: 


Och nu då? 

Ja, nu är det bara att öva framför spegeln, och passa även på att kolla in våra favorittips här i faktarutan till höger. Det är sajten The Fashion Spot som även dom har gjort en djupdykning i selfieplåtandets svåra konst. 

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.