Bevisen mot rockstjärnan Ian Watkins var överväldigande.
1 av 7
Bevisen mot rockstjärnan Ian Watkins var överväldigande.
Under onsdagen föll domen mot Ian Watkins.
2 av 7
Under onsdagen föll domen mot Ian Watkins. - Foto: Photoshot / Photoshot
Enligt Daily Mail anser han själv att hans brott "inte är så farliga". – Det är mega-lol, sa Watkins när han sa häktad.
3 av 7
Enligt Daily Mail anser han själv att hans brott "inte är så farliga". – Det är mega-lol, sa Watkins när han sa häktad. - Foto: Stella Pictures / Wattie Cheung, PacificCoastNews.com
Ian Watkins hann vara en verksam pedofil och våldtäktsman i mer än fem år innan polisen tog varningarna på allvar.
4 av 7
Ian Watkins hann vara en verksam pedofil och våldtäktsman i mer än fem år innan polisen tog varningarna på allvar. - Foto: Stella Pictures / Wattie Cheung, PacificCoastNews.com
När polisen gjorde tillslag hos Watkins hittade de mängder av barnporr och djurporr. Till höger: Ian Watkins på hans mushot.
5 av 7
När polisen gjorde tillslag hos Watkins hittade de mängder av barnporr och djurporr. Till höger: Ian Watkins på hans mushot. - Foto: Stella Pictures, mugshot. Bilden är ett montage.
I en chattkonversation försöker Watkins locka en kvinna att låta honom våldta hennes dotter.
6 av 7
I en chattkonversation försöker Watkins locka en kvinna att låta honom våldta hennes dotter. - Foto: © BPM Media Wales
Till sina kvinnliga fans skickade Watkins bilder där han tillfredställde sig själv.
7 av 7
Till sina kvinnliga fans skickade Watkins bilder där han tillfredställde sig själv. - Foto: © BPM Media Wales

Stjärnans plan: Tortera spädbarn och sälja dem till "feta gamla gubbar"

Rockstjärnan Ian Watkins erkände våldtäktsförsök mot spädbarn. Under onsdagen föll domen mot Watkins och de två kvinnor som lät stjärnan utföra övergrepp mot deras döttrar.


Så planerade Watkins övergreppen

Watkins tillvägagångssätt var alltid detsamma: han chattade med kvinnliga fans till Lostprophets, och när det visade sig att de hade småbarn så bad han kvinnorna att skicka bilder på barnen och började även planera övergrepp mot barnen. 

Sex med hundar

Watkins dömdes på 13 punkter. Förutom våldtäktsförsöket mot spädbarnet så hade Watkins även mängder av barnporr på sin dator. 

De yngsta barnen på bilderna var så små som 2 år gamla, och de äldsta var 14 år gamla. 

Han hade även 22 stycken djurporr-bilder, där människor hade sex med hundar. 

Den brittiska rockstjärnan Ian Watkins, 36, är frontfigur i rockbandet Lostprophets. Bakom den glättiga ytan med röda mattor, kända flickvänner med stjärnor som Fearne Cotton och modellen Alexa Chung, turnéer och miljontals sålda skivor dolde Watkins länge en brutal hemlighet – han är pedofil och våldtäktsman. 

Ville sprida HIV till små barn

Flera anmälningar hade genom åren kommit in mot Watkins, men ingen tog anklagelserna på allvar. 

– Hans flickvän anmälde honom två gånger för pedofili. Han skickade pornografiska bilder på en liten flicka till andra tjejer och sa att det var en 5-åring som han hade våldtagit. Han kollade också på barnporr konstant. En sjuk, sjuk man, skrev ett av stjärnans fans på ett forum, skriver Daily Mail.  

Watkins ska ha skrutit till sina kvinnliga fans att han hade HIV och att hans uppdrag var att sprida sjukdomen vidare till små barn. 

Erkände våldtäktsförsök mot spädbarn 

Det kom att dröja ända till år 2012 innan polisen 
insåg att det låg sanning i de anmälningar som gjorts mot Watkins. Då hade Watkins varit en verksam pedofil i mer än fem år. I slutet av november åtalades äntligen Watkins, och han erkände slutligen våldtäktsförsök mot en 11-månaders bebis.

"Inte så snälla nästa gång" 

Tillsammans med bebisens mamma filmade stjärnan övergreppet mot den 11-månader gamla bebisen. En 17 minuter lång video där Watkins och mamman till bebisen utsätter bebisen för sexövergrepp lades fram som bevis mot Watkins i rättegången

Watkins och bebisens mamma utväxlade sedan mejl, där de bestämde sig för att "inte vara så snälla mot bebisen nästa gång".

Ville tortera bebisarna 

Watkins hade kontakt med två olika kvinnor som bägge hade barn. Tillsammans med mammorna planerade Watkins sexövergreppen. Den ena mamman var 17 år när hon inledde en sexuell relation med Watkins. Hon tog bilder på sig själv när hon utsatte sin bebis för sexövergrepp. 

Watkins sa till en av kvinnorna att "du och din dotter nu tillhör mig". 

Watkins och en av mammorna chattade om att ha "en sommar full av smutsig barnporr" och i sms skrev de att de använde bebisen som "sexslav". Tillsammans med den ena mamman planerade Watkins även att "hora ut" bebisen till "feta gamla gubbar och tortera henne för att det är kul". 

Föräldrarna: Vi vill sparka runt honom i cellen

Under onsdagen föll så ledes domen mot Watkins, och även mot de två kvinnor som tillsammans med Watkins planerat och utfört sexövergrepp på sina egna barn. 

Domaren i Cardiffs tingsrätt dömde Watkins till 35 år i fängelse. För tidningen Daily Mail berättar Ian Watkins föräldrar om ilskan de känner mot sin son. 

– Jag skulle med glädja sparka runt honom i hans cell, säger Watkins pappa John Davies, 53, till Daily Mail.  

Den ena kvinnan dömdes till 14 år i fängelse, och den andra kvinnan dömdes till 17 år i fängelse. Tre stycken varningar utfärdades även mot de polismän som valde att ignorera anmälningarna mot Watkins. 

BBC rapporterar om domen mot Watkins: 


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!