I söndags hittade Philip Seymour Hoffman död i sin hyreslägenhet i New York.
1 av 5
I söndags hittade Philip Seymour Hoffman död i sin hyreslägenhet i New York. - Foto: Louis Lanzano
Polisen är nu på jakt efter den langare som sålde dödsheroinet till skådespelarstjärnan.
2 av 5
Polisen är nu på jakt efter den langare som sålde dödsheroinet till skådespelarstjärnan. - Foto: Matt Rourke
Philip Seymour Hoffman blev bara 46 år gammal.
3 av 5
Philip Seymour Hoffman blev bara 46 år gammal. - Foto: Victoria Will
Utanför stjärnans hem lämnar en kvinna en bild för att hedra hans minne.
4 av 5
Utanför stjärnans hem lämnar en kvinna en bild för att hedra hans minne. - Foto: Seth Wenig
5 av 5
- Foto: Jason DeCrow

Philip Seymour Hoffman köpte 50 påsar heroin och 20 kanyler

Skådespelarstjärnan Philip Seymour Hoffman bunkrade upp med heroin innan sin död. Nu har polisen inlett jakten efter den knarklangare som sålde dödsdosen till Hoffman.


Mer om Philip Seymour Hoffman

Philip Seymour Hoffman föddes den 23 juli 1967 i Fairport i New York. 

Han slog igenom år 1997 i filmen Boogie Nights, och han gjorde även oförglömliga rollprestationer i Magnolia, The Big Lebowski och Capote – den sistnämnda vann han även en Oscar för. 

Svenske stjärnan: Vi var som syskon

Den svenska skådespelareliten sörjer Philip Seymour Hoffmans död. 

– Vi var som syskon, det är för jävligt. Detta är värre än när James Gandolfini och Heath Ledger gick bort. Det är för jobbigt att prata om, säger Peter Stormare till Aftonbladet.

Läs mer här.  

Under en stor del av sin karriär hade den firade och Oscarsbelönade skådespelaren Philip Seymour Hoffman kämpat mot sitt drogmissbruk. 

En kamp som stjärnan förlorade under söndagen då han dog av en överdos av heroin.  

Hoffman blev bara 46 år gammal. 

Snortade heroin

Första gången Hoffman sökte hjälp på rehab var 1989, och han var därefter nykter och drogfri i flera år. Men under 2013 tog stjärnan ett återfall. Det började långsamt med receptbelagda tabletter. Hoffmans missbruk eskalerade snabbt och det slutade med att stjärnan snortade heroin. 

Under sommaren 2013 sökte Hoffman hjälp på ett rehabcenter, och efter en tid lämnade stjärnan rehab och var både nykter och drogfri. 

"Han såg så ledsen och ensam ut" 

Kort innan sin död hade Hoffman separerat från sin hustru, och han hyrde nu ensam en enorm lyxvåning i Greenwich Village. För tidningen New York Post berättar en av Hoffmans grannar om sitt intryck av stjärnans hälsa och mående. 

– Jag brukade se honom promenera runt. Han såg deprimerad ut. Han såg så ledsen ut. Han såg inte normal ut. Det var någonting som var väldigt off. Han såg så ledsen och ensam ut, säger Hoffmans tidigare granne Amy Gruenhut, 33, till New York Post.  

Sedan kom nästa återfall, och det kom att bli hans död. 

Bunkrade upp med droger för 65 000 kronor

Enligt källor till Radaronline spenderade Hoffmann 65 000 kronor i månaden på heroin, och det heroin polisen hittade i Hoffmans hyreslägenhet kallas på gatuslang Ace of hearts och Ace of Spades. Just den typen av heroin har inte påträffats i New York City sedan 2008, skriver New York Post.

– Han var vad vi kallar en tung missbrukare. Han injicerade heroin med kanyl, och han snortade det även dagligen. Han var extremt beroende av OxyContin, säger en källa till Radaronline.com.  

Så ska polisen hitta langaren 

Nu har polisen genomsökt den enorma lyxlägenhet i Greenwich Village där stjärnan avled, och de hittade 50 separata påsar av heroin, mer än 20 använda kanyler, en sked för att koka upp heroin i och ångestdämpande tabletter som Hoffman inte hade recept för. Flera av de heroindoser som polisen hittade var spetsade med det smärtstillande preparatet Fentanyl.
 
Polisen har hittat övervakningsfilmer från flera olika bankomater där Hoffman tagit ut pengar för att köpa drogerna, och nu är polisen på jakt efter knarklangarna som sålde Hoffman de dödliga heroindoserna. Polisens hetaste spår just nu är att använda sig av tekniken "nitro dump" där de i en databas söker efter de som tidigare gripits efter att ha sålt just den typ av heroin som kom att bli Hoffmans död, skriver Radaronline.com.  

Philip Seymour Hoffman vinner en Oscar för bästa manliga huvudroll i filmen "Capote":

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

igår 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.