Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rockstjärna anklagad för att ha våldtagit 16-årig flicka

En kvinna anklagar nu Oberst för att ha våldtagit henne. Men han hävdar att det hela är lögn.
1 av 2

En kvinna anklagar nu Oberst för att ha våldtagit henne. Men han hävdar att det hela är lögn.

William Philpott

Conor Oberst är sångare i bandet Bright Eyes.
2 av 2

Conor Oberst är sångare i bandet Bright Eyes.

Claus Gertsen / TT

Nöje | 20/02/2014 12:09

En kvinna träder nu fram och pekar ut en amerikansk rockstjärna som våldtäktsman. Stjärnan nekar till hennes anklagelser och stämmer nu kvinnan.

Det var år 2003 som den då 16-åriga flickan Joanie Faircloth hävdade att rockstjärnan Conor Oberst från bandet Bright Eyes skulle ha våldtagit henne. Våldtäkten ska ha inträffat efter en av bandets spelningar i North Carolina. 

Det var i december 2013 som Joanie skrev i kommentarerna på sajten xojane.com att Conor kom fram till henne backstage och senare tvingade sig på henne. Enligt Joanie så sa hon att hon var oskuld och att hon så ville förbli. 

– Conor tog mycket från mig, inklusive min oskuld, min stolthet och min självkänsla, skrev Joanie bland annat. 

Men Conor hävdar att det hela är påhitt, och att han aldrig ens har träffat Joanie, skriver Tmz.com. 

Enligt Conor är Joanie bara ett galet fan, som dessutom skrivit att den senaste gången hon såg Bright Eyes live var hennes bästa minne någonsin. Hon har även listat Bright Eyes som sitt favoritband på Facebook. 

Nu stämmer Conor flickan på mångmiljonbelopp, då han anser att hennes lögner har skadat hans rykte, skriver Tmz.com vidare.