Torsdag 5 Aug
Stockholm

Näthat drev "Top Model"-programledaren till självmord

Dawson hade en lång sjukdomshistoria av depression.
1 av 3
Dawson hade en lång sjukdomshistoria av depression. Foto: FAME PICTURES / FAME PICTURES
Modellen och programledaren Charlotte Dawson blev bara 47 år gammal.
2 av 3
Modellen och programledaren Charlotte Dawson blev bara 47 år gammal. Foto: Norrie Montgomery/TT Bild
Hon hittades död i sitt hem i Sydney i lördags.
3 av 3
Hon hittades död i sitt hem i Sydney i lördags. Foto: Nicola Topping

Modellen och programledaren förlorade kampen mot depressionen. I lördags hittades hon död i sitt hem.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Här kan du få hjälp

Behöver du akut hjälp? Ring 112. Behöver du någon att prata med om självmord? Ring 020-22 00 60 (Nationella hjälplinjen).

Modellen och "Top Model"-programledaren Charlotte Dawson, 47, hittades i lördags död i sitt hem i Sydney, Australien. Modellen hade tagit livet av sig. 

Nu avslöjar tidningen Radaronline.com att Dawson hade en lång sjukdomshistoria av depression. Bara några dagar innan självmordet så hade Charlotte ändrat sin medicinering av antidepressiva tabletter. Det är ännu inte fastställt om det bidrog till modellens död. 

"Hon mådde inte bra"

– Charlotte berättade för vännerna att hon hade påbörjat en ny behandlingsplan och att hon ändrat sin medicinering av de antidepressiva tabletterna. Hon verkade inte så påverkad av det, men vi alla visste att hon inte har mått så bra den senaste tiden, säger en en av Charlottes vänner till tidningen Radaronline.com. 

Självmordsförsök efter näthat 

I sin självbiografi "Air Kiss & Tell" skrev Dawson öppet att hon ofta drabbades av depression. År 2012 fick hon föras till ett sjukhus i Sydney efter att ha försökt ta livet av sig genom att blanda receptbelagda tabletter och alkohol. Hon hade då varit utsatt för en hatattack på Twitter, och hon skrev ett självmordsbrev på Twitter med orden "You win" – riktat till de som mobbade henne på nätet. 

Russell Crowe hedrar Charlotte 

Dawson sörjs av familj, vänner och kollegor, och skådespelaren Russel Crowe tog hennes död mycket hårt, och bröt ihop i tårar, skriver Radaronline.com.  

– Charley D...Jag förstår inte. Det finns inte tillräckligt många fina själar här ute. Vila i frid, skrev Crowe på sin Twitter.  

Charlotte Dawson konfronterar näthatare:

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela