Stjärnfotografen svarar på sexanklagelserna

- 17/03/2014, 14:48 -
En av alla de stjärnor som Terry har fotograferat är Miley Cyrus.
1 av 5

En av alla de stjärnor som Terry har fotograferat är Miley Cyrus.

Terry Richardson är en av världens mest kända fotografer.
2 av 5

Terry Richardson är en av världens mest kända fotografer.

Thibault Camus

Nu ligger han pyrt till.
3 av 5

Nu ligger han pyrt till.

Stella Pictures / Dennis Van Tine

Fotografen svarar nu på de anklagelser som riktats mot honom.
4 av 5

Fotografen svarar nu på de anklagelser som riktats mot honom.

Stella Pictures / Morgan Dessalles

Richardson har även regisserat videon till Mileys "Wrecking Ball".
5 av 5

Richardson har även regisserat videon till Mileys "Wrecking Ball".

Onanerade på modeller, ville göra mens-te och slickade tjej i rumpan – nu svarar stjärnfotografen Terry Richardson på de sexanklagelser som riktats mot honom.

Flera kvinnor har trätt fram med sitt namn och berättat om de sexövergrepp de ska ha blivit utsatta för av stjärnfotografen Terry Richardson, 48. Charlotte Waters är en av de kvinnorna, och övergreppet ska ha skett när Waters var 19 år gammal och modellade för Richardson. 

"Jag var en sexdocka"

Under fotograferingen började Richardson slicka hennes rumpa, och sedan fortsatte han. 

– Jag var en sexdocka. Det slutade med att han onanerade över mitt ansikte. Han bad mig hålla ögonen vidöppna och sedan sprutade han i mina ögon. Både Terry och hans assistent började då ta bilder. Det kändes som det varade i 10 minuter men det var säkert bara 30 sekunder, skrev Waters då.  

Ville göra te av 19-åringens tampong 

En annan modell som trädde fram i höstas är Jamie Pecksom i ett blogginlägg skrev om en fotografering med Terry som ägde rum för sex år sedan. 

Då var Jamie 19 år gammal. Under fotograferingen ska Terry ha insisterat att bli kallad för "farbror Terry" och bett Jamie att ta av sig sina trosor – något hon inte ville göra eftersom hon hade mens. Då kom Terry med det vansinniga förslaget att hon skulle ta ut sin tampong så att han kunde leka med den och göra "tampong-te". 

Onanerade på modellen 

– Innan jag kunde säga "whoa, whoa, whoa!" så var han helt naken och onanerade sin gigantiska kuk farligt nära min avklädda kropp. Han föreslog att jag skulle ta på hans penis, skriver modellen. 

När Terry fick utlösning på Jamies hand så kom en av Terrys assistenter med en handduk till Jamie så att hon kunde torka av sig. 

Försvarar sig 

För första gången någonsin bemöter nu Terry Richardson de anklagelser som riktats mot honom. I ett öppet brev till New York Posts Page Six så kallar Richardson det hela för en "häxjakt". Anklagelserna kallar han för "falska och hatfulla". 

– Jag valde att ignorera och avfärda alla anklagelser som internetskvaller för ett par år sedan. Att uppmärksamma dem med ett svar vore ett svek mot mitt arbete och min karaktär. När de här anklagelserna kom upp igen under de senaste månaderna så verkar de extremt ondskefulla, och det är inget annat än en häxjakt, säger Richardson.