Lördag 23 Okt
Stockholm

Krigshot från Nordkorea efter Franco och Rogens komedi

Nordkorea hotar med krig.
1 av 5
Nordkorea hotar med krig. Foto:
– Att skapa och släppa filmen som går ut på att hota Nordkoreas ledarskap är en tydlig terroristhandling och kommer absolut inte att tolereras, berättar en nordkoreansk talesman för utrikesdepartementet.
2 av 5
– Att skapa och släppa filmen som går ut på att hota Nordkoreas ledarskap är en tydlig terroristhandling och kommer absolut inte att tolereras, berättar en nordkoreansk talesman för utrikesdepartementet. Foto:
Huruvida filmen släpps är nu oklart.
3 av 5
Huruvida filmen släpps är nu oklart. Foto:
Seth Rogen väljer att se på det hela med glimten i ögat.
4 av 5
Seth Rogen väljer att se på det hela med glimten i ögat. Foto:
5 av 5

Nordkorea har utlovat en"skoningslös" hämndaktion mot USA om den kommande Hollywoodfilmen som handlar om att döda Kim Jong-un visas för allmänheten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Åts upp naken av 120 hundar – så avrättades diktatorns mentor

Läs om hur diktator Kim Jong-un lät 120 stycken utsvultna hundar verkställa en avrättning.

Tidigare i veckan skrev Nyheter24 om den galna komedifilmen "The Interview". Huvudrollerna i filmen spelas av James Franco och Seth Rogen och filmens syfte är att driva med Nordkorea och diktatorn Kim Jong-un. Franco och Rogen spelar två tevepersonligheter som lyckas få en intervju med Kim Jong-un. Men istället för att utföra intervjun får de i uppgift av CIA att döda diktatorn. 

Nordkorea visade fort sin skepsis till filmen, men nu har de tagit det till en helt ny nivå.

Hotar med krig

En nordkoreansk talesman för utrikesdepartementet har nu gått ut i media och sagt att komedifimen "The Interview" kan komma att resultera i krig, berättar Korean Central News Agency enligt BBC.

– Att skapa och släppa filmen som går ut på att hota Nordkoreas ledarskap är en tydlig terroristhandling och kommer absolut inte att tolereras. Han la sedan till:

– Om USA:s administration tillåter och försvarar releasen av den här filmen kommer en skoningslös hämndaktion att vidtas.

Seth Rogen ser på det hela med glimten i ögat. Här är vad han Twittrat.

Hur det blir med filmens release återstår att se.

Kommentera
Kopiera länk
Dela