Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Robin Williams stora hjärta – så hjälpte stjärnan hemlösa

- 19/08/2014, 14:50 -
Robin Williams lämnade ingen oberörd.

Robin Williams lämnade ingen oberörd.

Stella Pictures / Tonya Wise

Robin Williams brann för att hjälpa hemlösa genom sin karriär.

Det var förra måndagen som skådespelaren Robin Williams hittades död i sitt hem. Det tragiska självmordet har lämnat stjärnans familj, vänner och fans världen över i tårar. En sak är saker – skådespelaren Robin Williams lämnade ingen oberörd.

Nu avslöjar dessutom tidningen Radaronline.com hur Williams hjälpte hemlösa människor.

Så hjälpte han hemlösa 

Varje gång Williams bokades till ett event eller ett framträdande så krävde han att företaget som anlitade honom även skulle anställa hemlösa personer.

Brian Lord
är en av de som skulle boka Williams, och i ett blogginlägg berättar han om Williams stora hjärta.

– För flera år sedan fick jag veta en så cool sak om Robin. Jag kunde inte se en film med honom efter det utan att tänka på det. Jag bokade aldrig Williams, men vi var nära att göra det, ja, så nära att hans agent skickade över hans rider. För de som inte är bekanta med uttrycket rider så är det en lista över krav som skådespelare och superstjärnor har. Allt från att de vill ha ett speciellt mineralvatten, till vilken ljudanläggning de önskar. Du kan lära dig mycket om en person från deras rider. Det är där rockband brukar kräva gröna M&M:s, skriver Lord i sitt inlägg och fortsätter:

"Jag hoppas att hans arv lever vidare" 

– När jag fick Robin Williams rider så blev jag väldigt förvånad. Han hade ett krav att för varje film eller event han gjorde, så skulle företaget som anställde honom också anlita ett visst antal hemlösa personer och ge dom jobb. På sin fritid och med sina pengar så jobbade han också med människor som hade det sämre ställt, men han bestämde sig också att använda sin makt som underhållare till att försäkra att produktionsbolag och arrangörer också lärde sig hur värdefullt det är att ge människor en chans att jobba och hitta en väg tillbaka. Jag undrar hur många produktionsbolag som har fortsatt med det här, i hans anda, och hur många som fick en chans att jobba och känna stoltheten av att tjäna egna pengar, även om det bara var tillfälligt. Jag hoppas att hans arv lever vidare. Tack, Robin Williams – inte bara för alla skratt, utan också för ett så coolt exempel, skrev Lord vidare.

"Vem vet hur många liv han ändrade"

– Jag kommer aldrig att glömma vilken fantastisk sak han gjorde för hemlösa. Det var ingen PR kring det, och det var inte vida känt. Vem vet hur många liv han ändrade. Han försökte verkligen hjälpa människor som hade det svårt, säger Lord till Radaronline.com.