En för ljus concealer under ögonen kan bli en riktig flopp. – Det drar bara mer uppmärksamhet till området, säger makeup-artisten John Stapleton till Bustle. Han tipsar istället om något som korrigerar färger. För att täcka över mörka ringar tipsar han om en persikofärgad concealer.
1 av 11
En för ljus concealer under ögonen kan bli en riktig flopp. – Det drar bara mer uppmärksamhet till området, säger makeup-artisten John Stapleton till Bustle. Han tipsar istället om något som korrigerar färger. För att täcka över mörka ringar tipsar han om en persikofärgad concealer. - Foto: Stella Pictures / Rune Hellestad
Drew Barrymores makeupartist fick förmodligen sparken.
2 av 11
Drew Barrymores makeupartist fick förmodligen sparken. - Foto: Stella Pictures
Att framhäva sina drag med så kallad "contouring" är hett just nu. – Missen många gör är att inte sudda ut linjerna ordentligt eller så placerar de fel, säger sminkösen Sarah Fab till Bustle, och tipsar om att använda en mörkade ton av foundation istället för puder.
3 av 11
Att framhäva sina drag med så kallad "contouring" är hett just nu. – Missen många gör är att inte sudda ut linjerna ordentligt eller så placerar de fel, säger sminkösen Sarah Fab till Bustle, och tipsar om att använda en mörkade ton av foundation istället för puder. - Foto: Stella Pictures
Jodie Marsh testar contouring.
4 av 11
Jodie Marsh testar contouring. - Foto: Stella Pictures
Att ösa på med läppglans över hela läpparna är en vanlig miss. – Att ta läppglans över hela läppen ger ingen form, det gör bara att läpparna ser översminkade ut, säger makeup-artisten  James Vincent till Bustle.
5 av 11
Att ösa på med läppglans över hela läpparna är en vanlig miss. – Att ta läppglans över hela läppen ger ingen form, det gör bara att läpparna ser översminkade ut, säger makeup-artisten James Vincent till Bustle. - Foto: Photoshot / Brian Jordan
För mycket rouge. – Inget får dig att så galen ut som att använda för mycket rouge, säger makeup-artisten Gina Bass till Huffington Post. Hennes tips är att de med olivtonad hy ska satsa på varmare färger, ljus hy funkar med rosa och mörkare hy med plommonfärger eller bäriga nyanser.
6 av 11
För mycket rouge. – Inget får dig att så galen ut som att använda för mycket rouge, säger makeup-artisten Gina Bass till Huffington Post. Hennes tips är att de med olivtonad hy ska satsa på varmare färger, ljus hy funkar med rosa och mörkare hy med plommonfärger eller bäriga nyanser. - Foto: Stella Pictures
Mascara på nedre fransraden framhäver kråksparkar och mörka ringar.
7 av 11
Mascara på nedre fransraden framhäver kråksparkar och mörka ringar. - Foto: Stella Pictures
– För mycket foundation är en enkelbiljett till att se mycket äldre än vad du är, säger makeup-artisten Chrisanne Davis till Allure. Hennes tips är att välja en tunnare foundation eller en färgad dagkräm, och efter att du har applicerat den så pressar du en fuktad svamp på områden där du har rynkor för att suga upp överflödigt smink.
8 av 11
– För mycket foundation är en enkelbiljett till att se mycket äldre än vad du är, säger makeup-artisten Chrisanne Davis till Allure. Hennes tips är att välja en tunnare foundation eller en färgad dagkräm, och efter att du har applicerat den så pressar du en fuktad svamp på områden där du har rynkor för att suga upp överflödigt smink. - Foto: Stella Pictures / KM/FAMEFLYNET PICTURES
För mycket puder är en annan bov. – Att pudra för mycket under dagen kan få din hy att se kakig, vit och torr ut och du skapar en platt mask som förstör ditt naturliga glow, säger makeupartisten Molly Roncal till Huffington Post.
9 av 11
För mycket puder är en annan bov. – Att pudra för mycket under dagen kan få din hy att se kakig, vit och torr ut och du skapar en platt mask som förstör ditt naturliga glow, säger makeupartisten Molly Roncal till Huffington Post. - Foto: Stella Pictures
Nicole Kidman har öst på med puder.
10 av 11
Nicole Kidman har öst på med puder.
Japp, vågade bryn är inne – men bara om de passar dig. – Kvinnor med tunna ögonbryn försöker ofta skapa ett fylligare bryn med en för mörk penna och det kan se väldigt hårt ut, säger makeupartisten Christina Henry till Bustle. Om du är brunnet – testa en nyans ljusare än din naturliga färg, och för blondiner och brunetter tipsaruHenry om en mörkare ton.
11 av 11
Japp, vågade bryn är inne – men bara om de passar dig. – Kvinnor med tunna ögonbryn försöker ofta skapa ett fylligare bryn med en för mörk penna och det kan se väldigt hårt ut, säger makeupartisten Christina Henry till Bustle. Om du är brunnet – testa en nyans ljusare än din naturliga färg, och för blondiner och brunetter tipsaruHenry om en mörkare ton. - Foto: Stella Pictures / k03

Här är de 8 vanligaste sminkmissarna

Kolla in sminkmissarna som vi alla har gjort någon gång.


Smink kan vara ens bästa vän när man behöver piffa till sig. Men det kan också bli ens största fiende när det går fel. Kakig foundation, för mycket puder, mascara överallt förutom på ögonfransarna och påskkärrings-rouge är bara några vanliga missar. 

Vill du slippa sminkmissarna som lägger på 10 år i ditt ansikte? 

Kolla in makeup-artisternas bästa tips i bildspelet ovan – klicka på pilarna.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

1 timme sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.

Marcus & Martinus spelar på Liseberg

2 timmar sedan
Popduon Marcus & Martinus gör i sommar en spelning på Liseberg, den 30 maj. Det blir deras första uppträdande där sedan 2016.

Dogge stoppas från ny spelning

2 timmar sedan
Ännu en festival ställer in Dogge Doggelitos medverkan, efter att han berättat om en sexupplevelse på Youtubekanalen Reallokal. Nu är det den familjevänliga Klossfestivalen på Fyrishov som avbokar artisten, skriver UNT.

Här är Beyoncés väg till countryn

idag 05:58
På fredag släpps "Cowboy Carter" – Beyoncés första renodlade countryskiva. Här är hennes väg till musikgenren vars utövare först ville stöta bort henne.

Lyxvilla från SVT:s “Husdrömmar” till salu – se bilderna inifrån

igår 23:32
Ausra och Patrik Drivstedts lyxvilla från SVT:s ”Husdrömmar” ligger just nu ute tillförsäljning på Hemnet. Se bilderna inifrån lyxvillan på Värmdö här.