Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

19-årig modell vann fettsugning – dog

- 14/01/2015, 16:18
Catherine Cando blev bara 19 år gammal.

Catherine Cando blev bara 19 år gammal.

Youtube

Den 19-åriga modellen vann en skönhetsoperation – dog på operationsbordet.

Den 19-åriga modellen Catherine Cando från Ecuador vann nyligen en skönhetstävling i Ecuador. Ett av priserna som Catherine vann var en skönhetsoperation. I lördags lades Catherine på operationsbordet för en fettsugning. Men något gick fruktansvärt snett, och Catherine dog på operationsbordet. Uppgifterna om vad som egentligen hände går isär, skriver Vice.

Kirurgen gripen

Personal på sjukhuset har sagt till Catherines anhöriga att hon drabbades av hjärtstillestånd, men enligt obduktionsrapporten hamnade Catherine i hypovolemisk chock då hennes kropp förlorade mer än en femtedel av sitt blod. Catherines familj har nu anmält kliniken och den ansvariga kirurgen har gripits, misstänkt för vårdslöshet.

I en intervju som Catherine gjorde efter att hon vunnit skönhetsoperationen berättade hon att hon inte hade några planer på att använda sig av priset hon vunnit, även fast domarna i tävlingen hade påpekat att hon borde "gå ner lite i vikt". 

Catherines bror Daniel Zavala säger att Catherine var fast besluten om att inte göra några ingrepp, men att kirurgen ringde henne flera gånger och försökte övertala henne om en fettsugning.

– Till slut gav hon med sig bara för att slippa hans tjat, sa hennes bror i en intervju, skriver Vice.