Kokainet flödar under modeveckan i New York.
Kokainet flödar under modeveckan i New York. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX, AP Photo/Alexander F. Yuan. Bilden är ett montage.

Knarklangare berättar om modeveckans mörka baksida: Bägare med kokain

En knarklangare avslöjar spelet bakom kulisserna under modeveckan i New York.


Det var för bara någon vecka sedan som modeveckan i New York avslutades. På plats fanns världens största supermodeller och mängder av kändisar som var nyfikna på modehusens kommande kollektioner, eller kanske bara för att få en plats i rampljuset.

Där det finns pengar och kända ansikten finns också ofta även mängder av droger.

Tidigare har vi skrivit om den så kallade PR-agenten Leon "Starino" Anderson som har sålt droger till både Justin Bieber och Rihanna, och om hur efterfrågan på droger och prostitution ökar under filmfestivalen i Cannes.

Visningar för Marc Jacobs och Calvin Klein

Och när det vankas modevecka i New York står droger högt upp på många kändisar och modellers önskelista. Tidningen Vice har intervjuat en av de som förser modellerna med droger under modeveckan. Mannen vill vara anonym, men säger att de kan använda pseudonymen "Dick Tracy". 

Dick är agent, bokare och manager för modellerna, och har hand om 70-90 modeller. För Vice berättar han att några av hans modeller går visningar för bland annat Calvin Klein och Marc Jacobs. 

Så här såg det ut när Kate Moss fångades på bild när hon snortade kokain. Bildkälla: Daily Mirror.

"Bägare med kokain" 

– Alla stereotyper (om modevärlden och droger, reds. anm) är sanna. Det är inte ens stereotyper – det är bara sanningen. Min kollega kom just hem från modeveckan i Milano och berättade att en av de största designernerna skickade runt en bägare med kokain i på en efterfest, säger Dick till Vice.

Trots att många hiphopstjänor och stora artister som Miley Cyrus propagerar för ecstasy så är det fortfarande störst efterfrågan på kokain. 

– Förra året ville alla ha ecstasy för det var mer "inne" då. Kanske för att alla rappare började bli engagerade i modevärlden då. Hiphop-stjärnor dikterar mycket av vad som är "hett" för folk. Men nu har alla slutat med ecstasy, säger Dick vidare till Vice.  

Det är inte bara på efterfesterna som modellerna tar droger. Dick förklarar att många modeller tar droger för att orka med de långa dagarna – medan andra modeller aldrig skulle få för sig att röra droger. 

– Det finns tjejer som är så målmedvetna om att bli stora modeller och är stenhårda – och de rör inte drogerna. Andra dras in i festvärlden och tror att de kan göra bägge delarna. De yngre modellerna är oftast de som börjar med droger för de är ensamma och kan inte staden än, säger Dick till Vice. 

/
/
/
/
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Nya anklagelser mot Harvey Weinstein

2 timmar sedan

Ursäkta men, vad hände precis i Bonde söker fru 2023?

igår 20:29
Bonde söker fru 2023 är i full gång och i första avsnittet hände både det ena och det andra. En händelse fick oss sannerligen att hoppa till lite extra...

Lisa Ohlin regisserar militärthriller

igår 20:16
Regissören Lisa Ohlins nya projekt blir en spionthriller som utspelar sig i Karlskronas skärgård och på Gotland.

Följarna rasar efter Youtube-trion JLC:s prank: "Riktigt taskigt"

igår 16:13
Youtubegruppen JLC:s grova prank på närmaste kollegan. Nu rasar följarna i kommentarsfältet: "Osmakligt!"

Ernst Kirchsteiger ger svar på tal till TV4-tittarna: ”Lägg ner”

igår 14:00
TV4-tittarna reagerar på Ernst Kirchsteigers nya lampskärm i programmet "Hemma med Ernst". Han svarar nu på kritiken.

Camilla Läckberg på Times bästa-lista

igår 13:58
Time Magazine har utsett tidernas bästa deckare, och med på listan finns Camilla Läckbergs "Isprinsessan". "Tårarna rinner", kommenterar författaren utnämningen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.