Kokainet flödar under modeveckan i New York.
Kokainet flödar under modeveckan i New York. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX, AP Photo/Alexander F. Yuan. Bilden är ett montage.

Knarklangare berättar om modeveckans mörka baksida: Bägare med kokain

En knarklangare avslöjar spelet bakom kulisserna under modeveckan i New York.


Det var för bara någon vecka sedan som modeveckan i New York avslutades. På plats fanns världens största supermodeller och mängder av kändisar som var nyfikna på modehusens kommande kollektioner, eller kanske bara för att få en plats i rampljuset.

Där det finns pengar och kända ansikten finns också ofta även mängder av droger.

Tidigare har vi skrivit om den så kallade PR-agenten Leon "Starino" Anderson som har sålt droger till både Justin Bieber och Rihanna, och om hur efterfrågan på droger och prostitution ökar under filmfestivalen i Cannes.

Visningar för Marc Jacobs och Calvin Klein

Och när det vankas modevecka i New York står droger högt upp på många kändisar och modellers önskelista. Tidningen Vice har intervjuat en av de som förser modellerna med droger under modeveckan. Mannen vill vara anonym, men säger att de kan använda pseudonymen "Dick Tracy". 

Dick är agent, bokare och manager för modellerna, och har hand om 70-90 modeller. För Vice berättar han att några av hans modeller går visningar för bland annat Calvin Klein och Marc Jacobs. 

Så här såg det ut när Kate Moss fångades på bild när hon snortade kokain. Bildkälla: Daily Mirror.

"Bägare med kokain" 

– Alla stereotyper (om modevärlden och droger, reds. anm) är sanna. Det är inte ens stereotyper – det är bara sanningen. Min kollega kom just hem från modeveckan i Milano och berättade att en av de största designernerna skickade runt en bägare med kokain i på en efterfest, säger Dick till Vice.

Trots att många hiphopstjänor och stora artister som Miley Cyrus propagerar för ecstasy så är det fortfarande störst efterfrågan på kokain. 

– Förra året ville alla ha ecstasy för det var mer "inne" då. Kanske för att alla rappare började bli engagerade i modevärlden då. Hiphop-stjärnor dikterar mycket av vad som är "hett" för folk. Men nu har alla slutat med ecstasy, säger Dick vidare till Vice.  

Det är inte bara på efterfesterna som modellerna tar droger. Dick förklarar att många modeller tar droger för att orka med de långa dagarna – medan andra modeller aldrig skulle få för sig att röra droger. 

– Det finns tjejer som är så målmedvetna om att bli stora modeller och är stenhårda – och de rör inte drogerna. Andra dras in i festvärlden och tror att de kan göra bägge delarna. De yngre modellerna är oftast de som börjar med droger för de är ensamma och kan inte staden än, säger Dick till Vice. 

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför ljög Kerstin om sin ålder i Hotell romantik: "Det var synd"

Ny musik: ordfattig, arg och självcentrerad

1 timme sedan
Dagens låttexter är mer repetitiva och innehåller färre ord än förr. Dessutom är innehållet argare, visar en genomgång av 40 års musik.

Sofia Geites pik till Steffo Törnquist – beteendet i Nyhetsmorgon: “Värdelös”

1 timme sedan
Sofia Geite och Steffo Törnquist sänder ofta TV4:s “Nyhetsmorgon” tillsammans. Men ibland går inte allt som planerat…

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

2 timmar sedan
Den amerikanske skådespelaren Louis Gossett Jr är död.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

idag 11:22
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

idag 11:04
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.