Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Betalade hemlös 1 300 för att köa i fyra dagar – för att köpa sneakers

- 30/06/2015, 13:47 -
Hannibal och Simon poserar tillsammans utanför butiken Wood Wood i Köpenhamn där de exklusiva skorna såldes.

Hannibal och Simon poserar tillsammans utanför butiken Wood Wood i Köpenhamn där de exklusiva skorna såldes.

Facebook

17-åringen ville ha Kanye Wests nya sneaker – betalade hemlös för att köa i hans ställe.

Dansken Hannibal Laursen, 17, var en av alla de som ville köpa den åtråvärda Kanye West-designade sneakern Yeezy Boost 350. I butiker världen över har människor campat utanför butikerna i flera dagar för att komma i först kön och hinna köpa skon innan den tar slut.

Hade inte tid att köa

Men Hannibal var "tvungen att plugga" och skulle inte ha tid att köa för skorna. Hannibal löste det hela genom att betala den hemlösa Simon Nielsen, 28, 1 300 kronor för att köa i hans ställe.

– Jag lärde känna Simon i februari i år när jag låg och köade utanför en butik för en annan försäljning. Det var kallt och vi började snacka med varandra. Jag fick hans nummer, berättar Hannibal för Kvällsposten.

Sov utanför butiken i fyra dagar

I hela fyra dagar så sov Simon utanför butiken, och dagligen kom Hannibal förbi med mat och cigaretter. Skorna köptes sedan för 1 900 kronor i butik. Nu har priserna trissats upp rejält och på auktionssajten eBay kostar skorna mellan 7 000 och uppemot 80 000 kronor.

Hannibals agerande har väckt en het debatt i Danmark men Hannibal tar det hela med ro.

"Jag är inte rik"

– För det första är jag inte rik. För det andra så gjorde vi varandra en tjänst. Det är bara snobbigt att säga att jag utnyttjar en hemlös. Vi vann båda två på det här, säger Hannibal till Kvällsposten.

Simon Nielsen tycker inte heller han att det är något att vara upprörd över.

– Jag gjorde ju honom en tjänst och jag skulle ändå ha befunnit mig ute på gatorna, säger han till BT.

Är det okej att betala en hemlös för att köa?