Matt McGorry.
1 av 2
Matt McGorry.
Matt poserar för #FreeTheNipple
2 av 2
Matt poserar för #FreeTheNipple

Orange Is The New Black-stjärnan poserar i lånade bröstvårtor

Orange Is The New Black-stjärnan visar upp sin rippade kropp för den goda sakens skull.


Diskussionen om Instagrams så kallade "censur" och "nakenregler" är minst sagt en het potatis just nu. Kändisar och vanligt folk rasar över att Instagram många gånger väljer att ta bort bilder där kvinnors bröstvårtor syns – samtidigt som att det är fritt fram för män att visa sina.

Som följd till detta har "#FreeTheNipple skapats, vilket är en kampanj som strävar mot att även kvinnor ska få visa bröstvårtorna.

Men det är inte bara kvinnor som stöttar kampanjen.

OITNB-stjärnan poserar för att visa stöd

Matt McGorry känner vi igen som John Bennett i succéserien Orange Is The New Black. Matt har nu klivit på kampanjen och instagrammade för cirka ett dygn sedan där han poserar – med lånade bröstvårtor.

– Det är är jag som poserar under mina body building-år. Bröstvårtorna tillhör Miley Cyrus och Chrissy Teigen och är ifrån bilderna som togs bort av Instagram på grund av de stora risker som finns med deras kvinnliga bröstvårtor. Ser ni inte hur pervers min bild har blivit utan mina asexuella manliga bröstvårtor?, skriver Matt.

– Att censurera bort kvinnliga bröstvårtor kanske låter normalt om du tänker att kvinnors bröstvårtor är mer sexuella än män. Men det är inte ett vetenskapligt faktum att det är så. Det beror på att vårt samhälle så kraftigt sexualiserar kvinnor. Det borde vara upp till varje kvinna att bestämma om hon vill visa sina bröstvårtor precis som för män.

Bilden har fått över 78 000 likes, och de fortsätter att ticka in.
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
SKA KVINNLIGA BRÖSTVÅRTOR TILLÅTAS PÅ FACEBOOK OCH INSTAGRAM?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Nytt bakslag för Eurovisionveckan i Malmö

Veckans film och serier – Gosling som stuntman

1 timme sedan
Ryan Gosling är avdankad stuntman i "The fall guy" och i "A man in full" spelar Jeff Daniels en företagsledare på fallrepet. Här är veckans filmer och serier.

Céline Dion om svåra sjukdomen: "Hoppas på ett mirakel"

idag 02:42
Den kanadensiska megastjärnan Céline Dion, som i fjol tvingades ställa in sin världsturné sedan hon drabbats av den ovanliga neurologiska sjukdomen stiff person syndrome, har för första gången sedan sjukdomsbeskedet givit en intervju.

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.