Mercy Watson spås bli nästa stora plus size-modell.
Mercy Watson spås bli nästa stora plus size-modell. - Foto: https://www.instagram.com/mercyrosewatson/. Bilden är ett montage.

Hon spås bli nästa stora plus size-modell

Den här 25-åriga modellen kommer att gå långt. – Det är så ohälsosamt för kvinnor och unga tjejer att bara se bilder på en typ av skönhet, säger hon.


Mercy Watson, 25, från Australien är stolt över att kalla sig själv för "plus size"-modell. Mercy spås redan bli nästa stora namn i modellbranschen – och det är inte svårt att förstå varför.

Mercy, som är en storlek 44, har nyligen gjort flera kampanjer, bland annat för det amerikanska märket David's Bridal.

– Jag skulle vilja se att fler märken som inte är uttalade plus size-märken använda sig av flera olika modeller. När jag först började modella så var jag inte säker på termen plus size för när jag träffade människor i vardagen så var reaktionerna att man är en normal person, säger Mercy till Daily Mail.

Mercy berättar att hon började modella som tonåring, men när hon fyllde 15 år så började hennes kropp att förändras.

– Jag kom inte i provstorlekarna längre. Jag förändrades helt naturligt. Jag var rätt ohälsosam då, jag svälte mig och tränade hela tiden för att försöka komma i de små provstorlekarna. Det är så ohälsosamt för kvinnor och unga tjejer att bara se bilder på en typ av skönhet, säger hon till Daily Mail.

Se fler bilder på Mercy i bildspelet ovan – klicka på pilarna.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sofia Geites pik till Steffo Törnquist – beteendet i Nyhetsmorgon: “Värdelös”

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

Den amerikanske skådespelaren Louis Gossett Jr är död.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

3 timmar sedan
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

3 timmar sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.