Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
5057
reaktioner idag

Emma Watsons feministhyllning till döda Harry Potter-stjärnan får trollen att tappa det

Emma Watson hyllar Harry Potter-stjärnan Alan Rickman efter hans bortgång. Något som fick nättrollen att gå i taket.

Emma Watson hyllade Alan Rickman på sin Facebook och Twitter.

Nättrollen blev som galna.

Emma Watson som Hermione Granger i Harry Potter och halvblodsprinsen.

Daniel Radcliffe och Emma Watson.

Alan Rickman dog i cancer.

"Harry Potter"-skådespelaren Alan Rickmans död har väckt många känslor och reaktioner. Både Harry Potter-författaren J.K Rowling och Daniel Radcliffe hyllade Rickman med rörande inlägg om sin vän och kollega.

Emma Watson, som fick sitt genombrott som Hermione Granger i "Harry Potter"-filmerna, uttryckte även hon sin sorg över Alans död. På sin officiella Facebook-sida skrev hon först ett inlägg där hon skrev hur lyckligt lottad hon kände sig som har fått jobba med en så special man och skådespelare.


Lite senare twittrade hon ut en bild på Alan, och ett citat där han säger att feminism är till fördel för både män och kvinnor.

Något som fick många nättroll att gå i taket.

– Wow, du använder någons död för att få ut en agenda som inte har med det här att göra. Det här är så, så vidrigt, skrev en Twitter-användare och många andra skrev liknande tweets riktade till Emma.


Men andra försvarade Emmas hyllningsbild på Alan.

– Det kan vara så att hon helt enkelt bara lägger upp en meme på hennes goda vän om något som hon verkligen respekterar i hans karaktär, skriver en annan Twitter-användare.

Mer:

Emma Watsons feminist-tröja tillverkas av kvinnor som tjänar sju kronor i timmen