Hollywoodstjärnan tycker att du ska stoppa stenar i din vagina – men det finns ett problem

- 19/01/2017, 10:34
Gwyneth Paltrow tycker du ska ha jadestenar i vaginan.

Gwyneth Paltrow tycker du ska ha jadestenar i vaginan.

Stella Pictures, https://www.instagram.com/tahneeyoga/. Bilden är ett montage.

Hollywoodstjärnan Gwyneth Paltrow tipsar om stenar för 700 spänn – som du ska ha i vaginan.

Hollywoodstjärnan Gwyneth Paltrow, 44, har ett tips till sina fans. Och det är att stoppa upp en grön sten i sin vagina.

Det är i Gwyneths livsstilsmagasin Goop som den nyfikna läsaren kan få reda på vad som är så himla bra med stenen, som kostar kring 700 kronor.

Jadestenarna. Bildkälla.

Jadestenen ska enligt Goop och skribenten Shiva Rose "förbättra sexlivet, din menscykel, feminina energi och ditt allmänna mående".

Men gynekologen Jennifer Gunter avfärdar stenarna som skitsnack. Att stenarna kan balanserna hormoner är biologiskt omöjligt, skriver brittiska Metro.

Att träna upp sina muskler "där nere" med knipövningar kan hjälpa kvinnor som lider av inkontinens och ge starkare orgasmer.

Men inte mycket mer.

Gwyneth Paltrow. Bildkälla: Stella Pictures.

Gunter påpekar dessutom att jadesten är ett poröst material vilket betyder att bakterier kan ta sig in. Något som kan orsaka bakteriell vaginos och Toxic Shock Syndrome, eller så kallad "tampongsjuka".

Shiva Rose delar även med sig av sin åsikt i Goop. Hon tycker att kvinnor ska sova med stenen i sin vagina, och hon rekommenderar alla kvinnor att gå runt med stenen i sig.

Även det tycker Gunter är idiotiskt. Hon säger att bäckenbottenmusklerna inte ska tränas konstant.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!