Amanda Schulman har hamnat i blåsväder
Amanda Schulman har hamnat i blåsväder - Foto: Fredrik Sandberg/Christine Olsson/TT

Följarna rasar på Amanda Schulman – efter videon på hundvalpen: "Djurplågare"

Poddaren och företagaren Amanda Schulman har hamnat i blåsväder på sociala medier, sedan en video på hennes nya hundvalp Fonzie blivit viral. I klippet syns Schulman släpa hunden längs marken på en promenad – och det fick följarna att se rött.


Familjen Schulman har blivit med hund, och av Amanda Schulmans Instagram att döma verkar det vara allt annat än en dans på rosor. 

Efter att Fonzie bott hos familjen i en vecka delade hon med sig av en samling med bilder på Instagram som visar hur den icke-rumsrena valpen förstört både mattor och golv. I kommentarsfältet uppmanar följare henne att kasta ut mattor och dylikt tills dess att hunden lärt sig att kissa och bajsa utomhus.

"Regler med valp; Inga mattor! Ut direkt efter mat, lek och sömn. Alltid, inga undantag", skriver en följare.

"En valp behöver få komma ut och kissa minst varannan timme den första tiden för att förstå att den ska göra sina behov ute, även nattetid. Har man inte den tiden till valpen kanske man inte ska ha någon hund!", skriver en annan.

Läs allt om Amanda Schulmans barn, pengar och Instagram här.

Amanda Schulmans kritiserade inlägg på hundvalpen

Och mer starka reaktioner skulle det blir för den nya hundägaren Amanda Schulman. Under en promenad vägrade Fonzie plötsligt gå, och på sin Instagramstory la hon upp ett klipp där hon släpar hundvalpen längs marken, vilket Bloggbevakning var först med att uppmärksamma.

Kritiken lät sig inte vänta, och på hennes senaste Instagrambilder i flödet rasar följarna på beteendet.

Foto: Instagram

Hundcoachen om virala klippet: "Gör alltid lite ont i mig"

I en intervju med Aftonbladet instämmer hundcoachen Fredrik Steen med kritiken – det Amanda Schulman gjorde var "inte bra".

– Det som jag reagerar mest på, och det gäller inte bara den här videon. Det är videor när hundar och barn gör fel, så har vi väldigt lätt att skratta. Och det gör alltid lite ont i mig när jag ser en sådan video, säger han till Aftonbladet.

Han anser däremot inte att poddaren och företagaren gjort sig förtjänt av en såhär pass massiv kritikstorm.

– Jag tycker att det är trams. Fel gör man och nu hade man lite otur i tankegångarna och lägga ut det där och skratta åt det. Men alla hundägare gör fel. I stället för att fokusera på en anmälan vore det väl bättre att skriva råd och tips till Amanda om hur hon kan lösa det, säger Fredrik Steen till Aftonbladet.

Nyheter24 har sökt Amanda Schulman för en kommentar.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!