Carolina Gynning
Carolina Gynning rör upp känslor. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Följarna rasar på Carolina Gynning efter bilden: "Skadar unga kvinnor"

Carolina Gynning brukar vara omtyckt av sina nästan 600 000 följare, men under veckan publicerade hon en bild som fick dem att gå i taket.


Den framgångsrika, oblyga och högljudda medieprofilen och designern Carolina Gynning, 44, är sannerligen en kvinna med många strängar på sin lyra. Hon är en framgångsrik konstnär, driver en populär podcast och är inte minst en riktig favorit på sociala medier.

Men utöver att göra succé med sin konst och smyckeskollektioner samt dyka upp i program då och då så är även Gynning en baddare på sociala medier. På Instagram följs hon idag av över 450 000 människor. Där blandar Carolina vilt mellan att visa upp saker från sitt arbete till att lägga upp en del oblyga bilder på sig själv och pojkvännen Viktor Philipson.

Carolina Gynning: TT/Nyhetsbyrån

Men nu är det andra bullar för Gynning – eller ja, inga bullar alls.... så att säga. 

Under de senaste veckorna har hon flitigt uppdaterat kring sin träning och sin kost. Carolina har nämligen bestämt sig för att göra en drastisk förändring i livet så nu har hon tillfälligt skurit bort socker, laktos och gluten. Som lättgrädde på moset så lägger hon just nu hög fokus på sin träning, vilket hon mer än gärna visar upp på sina sociala medier. 

Men nu har följarna börjat ledsna...

Carolina Gynnings följare rasar: "Gillade dig förut"

Följarna anser nämligen att det är lite väl mycket fokus på träning och kost från Gynnings sida. Många anser att hon med så stor plattform lätt kan skada unga kvinnors självkänsla. 

I synnerhet efter hennes senaste bild. 

"To stay in Shape is a big job but i loooove it", skriver hon till bilden. 


"Vad hände med älska dig som du är?". Bildkälla: carolinagynning/Instagram

"Tycker mkt om dig. Men allt handlar om utseendet nu och att vara smal osv. Och alla kommentarer ditt utseende och ger beröm för att du är smal. Vet inte varför jag triggas av detta. Har kämpat hela mitt liv med tankar kring mat och träning. Det blir sån extrem fixering. Jag har varit där. Men jag vill verkligen inte avfölja så det kommer säkert ngn skriva att jag ska nu om jag stör mig", skriver en följare. 

"Undra varför många unga kvinnors självbild är så skadad…", skriver en annan.

Carolina har inte själv kommenterat det hela men har själv sagt att hon gör det hela för att helt enkelt bli muskulös och mer välmående. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Paniken inför Den stora älgvandringen-premiären: "Ursäkta, vad tänker ni med?"

Benjamin Ingrossos tabbe – råkar gå upp naken på scenen

Benjamin Ingrosso är i skrivande stund ute på sin Europaturné. Ett av stoppen var i Madrid – och där råkade det hända en sak som inte hänt tidigare.

Johan Rabaeus konflikt med Dan Ekborg: “Det här tar priset”

Det är upplagt för drama när Johan Rabaeus och Dan Ekborg intar "Fångarna på fortet". På något sätt kringgår Johan systemet på fortet. Det är Dan Ekborg inte är helt nöjd med.

Björn Gustafsson gör humorprogram i SVT

2 timmar sedan
Skådespelaren och komikern Björn Gustafsson får ett eget humorprogram i SVT. "Koppla av" blir titeln på sketchprogrammet, som får premiär i höst, skriver SVT på Instagram. Serien beskrivs som "en uppfriskande mix av parodier, trams och sketcher med hög och låg igenkänning".

Augustgalan flyttar till Dramaten

3 timmar sedan
2024 års Augustprisgala flyttas från Konserthuset i Stockholm till Dramaten.

Stora ändringen i nya Wahlgrens värld får tittarna att rasa

3 timmar sedan
Pernilla Wahlgren publicerade glädjande nyheter på sina sociala medier. Men följarna – de blev halvnöjda kan man säga.