Melinda Jacobs och E-Type
I SVT:s nya dokumentär E-Type – this is the way I wanna live får vi lära känna både Martin och Melinda lite mer. - Foto: SVT.

Det slutade E-Type med när han träffade Melinda Jacobs

SVT släpper dokumentären E-Type – The way I wanna live, och där berättar både Martin "E-Type" Erikson och Melinda Jacobs om sin relation. Martin avslöjar även vad han la på hyllan efter att han och Melinda blev ett par.


Kärlekssagan mellan artisten Martin "E-Type" Erikson, 58, och fosterhemsmamman Melinda Jacobs, 39, började när de träffades via deras gemensamma vänner Sara och Patrik. I april 2022 gick Martin och Melinda ut officiellt med att de var ett par, och sedan dess har det gått undan.

Den 23 januari tidigare i år föddes parets dotter Izadora, och för Martin har flyttlasset för en tid sedan gått till Vadstena där han bor med Melinda och alla barnen.

Melinda Jacobs med dottern Izadora. Bildkälla: Stella Picture.

Den 16 september ringde bröllopsklockorna för Melinda och Martin. I Vadstena kyrka, inför över 300 gäster, vigdes paret av Ulf Kristerssons fru Birgitta Ed.

E-Type och Melinda Jacobs gifter sig i Vadstena kyrka. Bildkälla: SVT

Menyn avslöjad – det åt gästerna på Melinda Jacobs och E-Types bröllop

SVT gör dokumentären E-Type – The way I wanna live

I SVT:s nya dokumentär E-Type The way I wanna live så får vi följa Martins karriär – från de många listettorna under 90-talet då han manglade ut eurodance-låtar som "Set the world on fire" och "This is the way", fram till hårdrocksbandet Dampf som han ägnar sig åt idag. 

Men det är inte bara fokus på musiken i dokumentären, utan tittarna får även bekanta sig mer med Melinda.

Melinda Jacobs bild från barnrummet skapar kaos hos följarna: "Livsfarligt"

Det föll Melinda Jacobs för hos Martin "E-Type" Erikson

Melinda Jacobs föll för Martins stora hjärta.

– Han är otroligt generös och empatisk. Han har ett jättestort hjärta. Sen är han rolig att vara med. Han är kul. Och jag skrattar med honom, men också åt honom ibland. Han är unik. Han är lätt att älska, säger Melinda i dokumentären.

Att det skulle bli Martin och Melinda var inte självklart från början. De kommer från väldigt olika världar. 

Melinda Jacobs. Bildkälla: Stella Pictures.

Martin har turnerat, festat och har i princip bara behövt tänka på sig själv. Melinda är hans raka motsats. Hon blev känd för det svenska folket under väldigt tragiska omständigheter. Hon var nämligen fostermamma åt Esmeralda, eller "Lilla hjärtat" som hon kom att kallas.

Melinda kämpade hårt för att Esmeraldas biologiska föräldrar inte skulle få vårdnaden om Esmeralda, då bägge föräldrarna befann sig i ett aktivt missbruk. Men Melinda blev inte lyssnad på. De biologiska föräldrarna fick vårdnaden över Esmeralda. Den 30 januari 2020 hittades Esmeralda död. 

Hennes biologiska föräldrar hade dödat henne. Esmeralda blev bara tre år gammal.

E-Type om Melinda Jacobs: "Hon är den ballaste jag träffat"

Idag är Melinda fosterhemsmamma åt flera barn, och hon har även flera egna barn från tidigare förhållanden. I SVT:s dokumentär berättar Martin om parets olikheter.

– Jag är kär i den här kvinnan. Hon är den ballaste jag har träffat. Men hon har en packning. Det är dels att hon aldrig går på krogen, eller dricker alkohol, kalasar, festar eller spårar ur. Det existerar inte. Det är otroligt strukturerat. Och hon har dessutom så här många barn, säger E-Type och håller upp bägge händernas alla fingrar.

E-Type och Melinda Jacobs med dottern Izadora. Bildkälla: SVT

– Mer än en gång har jag suttit på en stubbe i skogen och funderat på "hur löser jag det här?". Inte bara "vill jag? Ska jag ändra mitt liv så det inte är kvar nåt av mitt gamla liv?". Och det andra är: Fixar jag det här? Jag kan fortfarande känna "Hur löser jag det här?", säger Martin och berättar om vardagslivet som förälder och de utmaningar som kan komma i form av gråtande barn, bajsblöjor och annat.

Melinda Jacobs avslöjar varför hon skilde sig från ex-maken: "Ganska mycket..."

I dokumentären berättar Martin mer om sitt resonemang, och om hur han har lagt om livet sedan han träffade Melinda Jacobs och själv blev pappa.

– Samtidigt får man inte glömma att den hon lärde känna och blev kär i…Tar jag bort den delen och blir fyrkantig, köper en klocka och klipper mig. Då är det inte jag. Jag vet inte om hon pallar det. Så det gäller att skärpa till sig, ta en bärs mindre och inte spåra ur för mycket. Men samtidigt får jag inte tappa bort mig själv, säger E-Type i dokumentären. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!