Carolina Gynning
Carolina Gynning möts av hat för sin nya tavla. - Foto: Jonas Ekströmer/TT Bild, Erik Mårtensson/TT Bild

Carolina Gynning möts av hat för ny konst: "Du har gjort bort dig"

Carolina Gynning engagerar med sin nya konst, och nu har en speciell tavla fått hennes följare att gå i taket. Detta då en del menar att det hela är "djurporr".


Carolina Gynning hoppade in i dokusåpan "Big Brother" år 2004. Helsingborgstjejen Carolina tog svenska tittarna med storm – och kammade hem vinsten i form av en miljon kronor.

Carolina Gynning presenteras som en av deltagarna i "Big Brother" i januari 2004. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild

Det har hunnit hända en hel del i Gynnings liv sedan dess. Utöver att hon är programledare, poddare och skådespelare så är hon också konstnär. 

Sedan år 2010 har Gynnings konst funnits på glas, som hittat sin plats in i många svenskars hem. Men även kuddfodral och tavlor är något som gått hem i stugorna.

Carolina Gynning anmäld efter videon med valpen: "Djurplågeri – fult och olagligt"

Carolina Gynning satsar på ny konst

Hösten 2022 meddelade Gynning att hon satsar på en helomvändning när det kommer till hennes konst. Hon hade tröttnat på att måla ansikten och fjärilar, och var sugen på att gå mer åt det abstrakta hållet. 

Carolina Gynning i sin ateljé år 2013. I bakgrunden en tavla med ansikten och fjärilar – exakt det som Gynning nästan 10 år senare tröttnat på att måla. Bildkälla: Erik Mårtensson/TT Bild

Förebilden är Jackson Pollock, en av av världens mest kända abstrakta konstnärer. Han var verksam under 1930-talet, men än idag är hans färgstänkta dukar något de flesta känner igen.

Jackson Pollocks verk på Moma i New York. Bildkälla: (AP Photo/Mary Altaffer/TT Bild

Motiven förändrades också sedan Gynning slog in på sin nya konstnärliga bana. Det blev mer erotik.

Följarna i chock efter Britney Spears video med hunden: "Hon behöver hjälp"

Starka reaktioner på Carolina Gynnings konst: "Osmakligt"

På Instagram har Carolina över en halv miljon följare, och det var där hon la ut en bild på ett av hennes verk som har fått titeln Krispullen. Tavlan föreställer en rosaklädd kvinna som onanerar i skogen framför ett rådjur och vad som skulle kunna vara en älg.

I kommentarsfältet hyllas Carolina av flera av sina följare, och kända profiler som Martin Björk, Parisa Amiri och Brita Zackari var alla framme och peppade Gynning för konsten. Men flera följare var det som blev oerhört upprörda över tavlan, och menar att det känns märkligt att kvinnan på tavlan tillfredställer sig själv framför ett djur.

"Helt galet tycker jag", "Osmakligt speciellt när rådjuret är där. "Djurporr", och "Du har verkligen gjort bort dig" är några arga kommentarer.

Carolina Gynnings tavla "Krispullen" väckte starka reaktioner. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

Carolina Gynning själv har inte svarat på följarnas kritik.

Kaos efter Gunilla Perssons hundvideo: "Nästan perverst"
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!