Melinda Jacobs
Melinda Jacobs har kammat hem ett rikigt drömjobb. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Det är Melinda Jacobs nya drömjobb: "Vi är så glada"

Melinda Jacobs och vännerna John och Johan Valencia har slagit sina kloka huvuden ihop och i sommar lanserar trion vad de jobbat på under vintern. Nu kan Nyheter24 avslöja vad det är som Melinda ska göra.


Melinda Jacobs blev känd för svenska folket under oerhört tragiska omständigheter, då hon var familjehemsmamma åt den lilla flickan Esmeralda, som i media kom att kallas för "Lilla hjärtat".

När Esmeralda var sju veckor gammal kom hon till Melinda och hennes dåvarande make Lasse Lundberg. Sedan ett tidigare äktenskap med artisten Anders Hildeskog hade Melinda också de biologiska döttrarna Vanessa och Savannah.

Melinda och Lasse fick tillsammans dottern Vendla, och tillsammans med Esmeralda bodde hela familjen i Vadstena.

– Hon blev en naturlig del av vår familj direkt. Vi stod liksom här med hjärtat på vid gavel, berättade Melinda Jacobs i en intervju med Dagens Nyheter år 2020.

Men när Esmeralda var två år och nio månader så slets hon upp från den tryggheten som blivit hennes hem och familj. Esmeraldas biologiska föräldrar hade lyckats få vårdnaden över henne igen. Detta trots att föräldrarna befann sig i ett aktivt drogmissbruk.

Den 30 januari 2020 hittades Esmeralda död, och det visade sig att det var hennes biologiska föräldrar som hade tagit flickans liv. Esmeralda blev bara tre år gammal.

Sedan Esmeraldas död har Melinda Jacobs jobbat outtröttligt för barns rättigheter och hon har även fått igenom Lex Lilla hjärtat. Melinda och Lasse Lundberg grundade även den ideella föreningen Lilla Hjärtat vänförening.

Melinda Jacobs, Lilla hjärtats fostermamma och dåvarande socialminister Lena Hallengren (S) efter en pressträff för att presentera de lagändringar regeringen föreslår i lagrådsremissen Barnets bästa när vård enligt LVU upphör – lex Lilla hjärtat, vid en pressträff i Rosenbad år 2022. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

Melinda Jacobs avslöjar varför hon skildes sig från ex-maken

Det gör Melinda Jacobs idag

Melinda är än idag familjehemsmamma, och utöver det så är det minst sagt en fartfylld tillvaro. Hemma i Vadstena bor hon i ett härligt hus med maken Martin "E-Type" Eriksson och alla barnen.

Melinda Jacobs och dottern Izadora. Bildkälla: Stella Pictures.

Tidigare hade Melinda Jacobs podden Familjärt tillsammans med bästa vännerna John och Johan Valencia, men sommaren 2023 så la de ner podden då det helt enkelt inte fanns tid för det.

Men för den som har saknat trion i form av Melinda, John och Johan Valencia kommer nu härliga nyheter. På Instagram avslöjar nämligen Melinda att de under vintern jobbat på ett hemligt projekt.

Melinda Jacobs. Bildkälla: Stella Pictures.

"Under vintern har vi jobbat på en hemlighet som vi ska lansera till sommaren. Vi är så glada över att nu kunna visa er lite bakom kulisserna. Vad tror ni att det är vi jobbar på?", skrev Melinda ut.

Videon visar hur Melinda, John och Johan sitter i ett konferensrum och testar olika produkter från flaskor, och vi får även se en produkt framställas som de senare tar en sniff på.

I kommentarsfältet gissar väldigt många följare att det rör sig om hårvård för barn.

"Hudvård och schampo för barn", "Schampo" och "Gissar på en hudkräm av något slag. Spännande" var några reaktioner.

Melinda Jacobs lön: Så mycket pengar tjänar hon

Melinda Jacobs, John och Johan Valencia i Waterclouds lokaler i Tyresö

Efter att ha tagit en närmare titt på klippet som Melinda har delat kan Nyheter24 nu avslöja att det är på företaget Waterclouds lokaler i Tyresö utanför Stockholm som klippet på Melinda, John och Johan är inspelat.

Waterclouds är ett hajpat svenskt hårvårdsmärke som ligger under bolaget INZO LARS BRATT AB – och vad många kanske inte vet är att det faktiskt är moderbolaget åt skönhetsjätten Lyko.

Lyko förvärvade Inzo Lars Bratt AB år 2021, något som företaget då meddelade i ett pressmeddelande.

Med tanke på att Lyko enligt Alla Bolag under 2022 omsatte över 2,5 miljarder kronor och har tillgångar på 1,3 miljarder kronor så kan vi ana att det var en riktigt lukrativ deal som Melinda och grabbarna fick.

Så såg Melinda Jacobs ut innan hon hade rosa hår – se bilden här

Exakt vad det är för produkter som den färgstarka trion ska lansera i sommar återstår att se.

Spännande – och stort grattis!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!