Scarlet tävlar i Melodifestivalen 2024.
Scarlet tävlar i Melodifestivalen 2024. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Allt om Scarlet: Ålder, riktiga namn och kopplingen till Smash Into Pieces

Scarlet är en metalduo som skapades 2018. Här är allt du vill veta om artisterna Scarlet Hunts och Thirsty: Ålder, riktiga namn, kopplingen till Smash Into Pieces och varför de är anonyma.


Vilka är Scarlet?

Scarlet är en metalduo som grundade 2018 i Norrland. Deras genre är metal.

Vilka är medlemmarna i Scarlet?

Medlemmarna i Scarlet är Scarlet Hunts och Thirsty. Scarlet Hunts har alltid sitt ansikte sminkat som ett skelett medan Thirsty är sminkad som en blodig vampyr.

Allt om Albin Tingwall: Familj, Mello och kända exflickvännen

Hur träffades Scarlet Hunts och Thirsty?

Enligt Skellefteåguiden träffades duon på en institution för problematiska ungdomar i Norrland. De började skriva musik och texter tillsammans och på den vägen skapades duon.

Musiken är baserad på deras erfarenheter och mörka förflutna blandat med nutida upplevelser, tankar och känslor, skriver Skellefteåguiden.

Danny Saucedos oväntade krav backstage på Melodifestivalen

Scarlet identiteter – vad är deras riktiga namn?

Scarlet Hunts och Thirsty är hemliga med sina identiteter och deras namn är därför okänt. I en intervju med Rockbladet från 2018 förklarar Scarlet Hunts varför hon inte visar sin identiet.

– Att ha mask, har alla. Vissa har lite snyggare mask än andra, det är det vi sätter på oss. Så att ha det är ett sätt att… ”Det är ok att sätta på sig en mask. Om du blev mobbad som barn, eller misshandlad, vad det nu kan vara, och du behöver bygga dig själv för att klara av livet; så gör det, jag är med dig”, sa Scarlet Hunts till Rockbladet.

Scarlet vill att publiken ska känna musiken och inte koncentrera sig på personen bakom. Hon menar att det är mer naket som något du själv kan skapa efter någon som du inte vet vem det är uppträder.

Vi får anta att även Thirsty gått i liknande tankar, eftersom även hon är anonym och bär smink.

Melodifestivalen 2024: Artister, startordning och datum för deltävlingar och final

Hur ser Scarlet ut utan smink? 

Scarlet är hemliga med sina identiteter och vill förbli anonyma, därför visar de sig inte utan smink i officiella sammanhang.

Hur känner Scarlet bandet Smash Into Pieces?

Scarlet var Smash Into Pieces förband under deras europaturné. På så sätt känner de två metalbanden varandra. Nu tävlar de mot varandra i Melodifestivalen 2024.

Smash into pieces-sångaren sjuk dagen innan Mello-finalen: "Totalt förbud"

Är Scarlet med i Melodifestivalen 2024?

Scarlet är med i Melodifestivalen 2024. De tävlar med låten “Circus X”. Det är första gången duon tävlar i melodifestivalen och deras låt är skriven av Emil Behmer, Henric Pierroff, Ian-Paolo Lira, Jessica Rachel Chertock, Scarlet, Simon Boustedt, Staffan Amberlind och Thirsty.

Melodifestivalen 2024 final: Tid, datum, startfält med artister och resultat

Läs mer om Melodifestivalen 2024 här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!