Bianca Ingrosso
Bianca Ingrosso tog snabbt ner reklamfilmen. - Foto: Stella Pictures, Instagram/biancaingrosso. Bilden är ett montage.

Därför raderade Bianca Ingrosso reklamfilmen från badrummet

Bianca Ingrosso har nu valt att radera den kritisierade reklamfilmen från sitt Instagramkonto, där hon har över en miljon följare. Läs mer om anledningen till beslutet här.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

På Youtube följs hon av nästan en halv miljon och på Instagram det dubbla. Ja, Bianca Ingrosso, 29, är utan tvekan en av Sveriges mest framstående influencers. Hon är även programledare för den egna talkshowen Bianca på Kanal 5, grundare av sminkimperiet Caia Cosmetics och har även klädmärket Àvora Studios.

Kundernas hårda recension av Ani Jewels – det har kritiken handlat om

Tillsammans med bästa vännen Lovisa Worge så driver Bianca även märket Ani Jewels, som har specialiserat sig på bijouterier. Tidigare har Nyheter24 skrivit om hur besvikna kunder rasat mot företaget Ani Jewels.

Lovisa Worge och Bianca Ingrosso. Bildkälla: Stella Pictures.

En kund som köpt en ring för 950 kronor la ut en video där hon visade hur ringen tappat färgen efter att ha använts ett par timmar. Andra besvikna kunder skrev om hur smycken rostat och gått sönder eller ändrat färg och blivit gröna. 

Men det är inte bara kvaliteten som har kritiserats av kunderna. Även designen har ifrågasatts då en del menar att det finns stora likheter med lågpriskedjan Dollarstore.

Kritiken till trots så blomstrar Ani Jewels, som släpper flera kollektioner varje år. Enligt Alla Bolag så omsatte de under 2022 strax över 19 miljoner kronor och gjorde en vinst på 9,3 miljoner kronor.

Bianca Ingrosso spelade in reklamfilm för Ani Jewels

På sina sociala medier gör Bianca ofta reklam och betalda samarbeten för sina olika företag, och det var när hon la ut reklam för ett smyckesset från just Ani Jewels som det blev väldigt fel.

– Det här fantastiska halsbandet som symboliserar friendship, love, whatever, sa Bianca om ett halsband från Ani Jewels.

Hon visade sedan upp sin hand och visade upp en ring:

– Dom magiska ringarna som kommer med diamanter och utan, säger Bianca Ingrosso i klippet.

Bianca Ingrosso gör reklam för sitt märke Ani Jewels. Bildkälla: Instagram/biancaingrosso. Bilden är ett montage.

Det är bara ett problem, ringen – som heter Dualité Ring och kostar 1000 kronor – pryds inte av diamanter. Enligt Ani Jewels hemsida är ringen tillverkad i mässing som har pläterats med 18 k guld. 

Stenarna i ringen är inte diamanter utan något som kallas för Cubic zirconia, eller Kubisk zirkonia. Det är en syntetisk och massproducerad sten som använts i smycken i många år. Enligt International Gem Society så håller en kubisk zirkonia sig fin i ungefär två år, medan en riktig diamant håller för alltid.

Ringen från Ani Jewels som Bianca Ingrosso gjorde reklam för. Bildkälla: Ani Jewels
Ringen från Ani Jewels är tillverkad i mässing och stenarna är kubisk zirkonia. Bildkälla: Ani Jewels

Camilla Gervide, som driver Bloggbevakning, kontaktade Ani Jewels om reklamen där Bianca påstod att ringen pryddes av diamanter. 

Hon fick då svar från Ani Jewels marknads och pr-ansvarige Lucas Feola som menade att det hela helt enkelt var en felsägning från Biancas sida. 

I sitt mejlsvar till Gervide skriver Feola bland annat att det är den mänskliga faktorn som spelat in.

Det säger marknadsföringslagen 

I marknadsföringslagen är det förbjudet med vilseledande marknadsföring. På Konsumentverkets hemsida skriver de att reklamen inte får innehålla felaktiga påståenden om varan. 

Varan får inte heller framställas på ett vilseledande sätt. Att använda påståenden om varans kvalitet är förbjudet.

En riktig diamant – här på 14.79 carat, av juvelhuset Harry Winston säljs på Christie's auktion år 2008. Bildkälla: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/TT Bild

Efter att Camilla Gervide kontaktade Ani Jewels och gjorde dom uppmärksamma på den felaktiga informationen i reklamfilmen så har Bianca Ingrosso nu tagit bort det aktuella klippet från sitt Instagramkonto.

Det här är andra gången på kort tid som Bianca Ingrosso raderar inlägg på sitt Instagramkonto. En stor retuscheringsmiss där en stor del av Biancas arm saknades var anledningen till att hon nyligen valde att radera en bikinibild från stranden i Mexiko.

Tidigare har Nyheter24 skrivit om Biancas mamma Pernilla Wahlgren som är ambassadör för det hårt kritiserade företaget Ozoneair som nyligen fick en skarp varning från Konsumentverket. Detta då de bland annat menat att deras produkter kan bekämpa sjukdomar.