Sommaren med Måns - så var den

- 16/08/2011, 15:57 -
1 av 5

CHRISTINE OLSSON / SCANPIX

2 av 5

Erik Mårtensson/ Scanpix

3 av 5

FREDRIK PERSSON / SCANPIX

4 av 5

Erik Mårtensson/ Scanpix

5 av 5

Erik Mårtensson/ Scanpix

Nyheter24 summerar sommaren som har gått. Det bästa - och det värsta - från säsongens Allsång på Skansen.

I kväll sänds det sista avsnittet av årets Allsång på Skansen från Sollidens scen. Det har varit Måns Zelmerlöws första år som programledare för det populära och skönsjungande programmet.

Men hur har det egentligen gått? Vad var bäst? Vad var absolut sämst? Vad var roligt? Vad fick dig att somna ståendes? Sjöng du med i Veronica Maggios "Jag kommer"? Fick du rysningar när Måns entrade scenen iförd svart krullig peruk?

Så många frågor, och kankse lika många svar. Så lugn.

Nyheter24 har självklart gjort en sammanfattning över säsongen, och hur Måns egentligen har skött sig.

Några ögonblick har varit mer eller mindre pinsamma under årets säsongen - medan andra har varit helt magiska. 

Saade haffade publikrekordet

Eric Saade sjunger Lena PH:s Det gör ontLite väl falsk sång av publiken kan man tycka, och själva framträdandet ger också ett väldigt förvirrat intryck. Hade de glömt att repa innan? Det finns liksom ingen ordning i det. Kanske hade han lagt all fokus på sitt framträdande med Popular - som satt som en smäck.

Kvällen när popkillen Saade var med i Allsången, är i skrivande stund, kvällen med störst publik. Men det var nog inte för att se den här allsången som de flesta kom:


 

Måns tolkar The Killers låt  Human i Web-sändningen. Något som absolut borde ha varit med i live. Fantastiskt.


 

En knarrande dörr från helvetet 

Komikern Per Andersson bevisar att han kan hålla en snabb, rimmande monolog som kan tråka ut en zombie. Samt säga "Öhh" i det värsta tonläget någonsin. Det lät som en knarrande dörr från helvetet. På ett ungefär.

Om det var kul? Nej. Det framkallade enligt uppgift andnöd hos vissa tittare. Några på Twitter undrade om teven hade hakat upp sig. Katastrof.


 

Om sanningen ska fram

Säg, i vilket annat sammanhang än Allsång på Skansen kan personer i alla åldrar skrika "vill du ligga med mig då?". Vi har svårt att se det fungera i något annat program. Kanske i Nyheterna? Nej. I Bolibompa? Nej.

Eric Amarillo och publiken sjöng hitlåten Om sanningen ska fram, tillsammans på Sollidens scen. Det är nog något som bara kan fungera på Allsång. Det blev en riktigt bra stämning - som kunde ha blivit bra mycket mer pinsam.


 

Veronica Maggio, åh Veronica. Bäst i år var nog ändå du.