1 av 3
- Foto: Faksimil Youtube.
2 av 3
- Foto: All over press
3 av 3
- Foto: Charlotte Brunzell/All over press

Ica-Ulf gör Hollywoodfilm

Hollywood-skådisar och en budget på fem miljoner kronor när reklam-profilen Paul Tilly producerar internationell långfilm.


Reklamfilmer

Paul Tilly har de senaste åren blivit Ica-Ulf med hels svenska folket. Se en av hans reklamer här.

Läs mer om filmen här.

Fem miljoner kronor - det ligger budgeten på när Paul Tilly, kanske mest känd som Ulf i Ica-reklamerna, satsar på en karriär som producent.
Tillsammans med två danska vänner producerar han nu en internationell långfilm med bland annat Hollywood-skådisen William Baldwin i huvudrollen.

– Vi vill visa att det går att göra internationell långfilm för väldigt små pengar i sammanhanget bara man vågar, har ett manus man verkligen tror på och ett dedikerat cast och crew. Med de förutsättningarna är allt möjligt, berättar Tilly för Nyheter24.

Spelar in nästa vecka

Idén om filmen kom till när Tilly och en vän besökte Köpenhamn och kom i kontakt med en dansk regissör och manusförfattare som skrivit ett långfilmsmanus som det inte blivit något av.

– Vi bestämde oss för att göra det tillsammans och fick hjälp av investorer att finansiera projektet, säger Tilly.

Filmen vid namn The Stranger Inside, med internationella stjärnor, kommer att vara på engelska och inspelningen kommer delvis ske även i New York.

– Från grundtanken att göra filmen på svenska eller danska beslöt vi oss för att sikta högre och nå en mycket större marknad, säger Tilly som även kommer agera scripta.

Filmen, som är en psykologisk thriller, börjar spelas in på Mallorca i början av nästa vecka.

/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!