Måndag 19 Apr
Stockholm

Malin Åkerman om att kyssa Tom Cruise: "Det är ingenting romantiskt"

1 av 7
Malin berättar att hon känner både Tom och hans hustru Katie Holmes privat.
2 av 7
Malin berättar att hon känner både Tom och hans hustru Katie Holmes privat. Foto: Stella Pictures
På Sverigepremiären av "Rock of ages" bar Malin en glittrande blåsa.
3 av 7
På Sverigepremiären av "Rock of ages" bar Malin en glittrande blåsa. Foto: Stella Pictures
Och det går vilt till!
4 av 7
Och det går vilt till!. Foto: Stella Pictures
Sedan fem år tillbaka är Malin gift med Roberto Zincone.
5 av 7
Sedan fem år tillbaka är Malin gift med Roberto Zincone. Foto: Stella Pictures
I filmen sexar hon los med Tom Cruise.
6 av 7
I filmen sexar hon los med Tom Cruise. Foto: Stella Pictures
Nyheter24 träffade Malin under sitt Sverigebesök.
7 av 7
Nyheter24 träffade Malin under sitt Sverigebesök. Foto: Stella Pictures

Nyheter24:s Sanna Eriksson har träffat Malin Åkerman och pratat om allt från filmstjärnans privata relation med Tom Cruise till hur hon ska uppfattas som mer seriös.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Det här är Malin

Namn: Malin Maria Åkerman.

Född: 12 maj 1978 i Stockholm. Flyttade till Kanada som tvååring.

Bor: Los Angeles, USA.

Civilstatus: Gift med Robert Zincone sedan år 2007.

Aktuell: I filmed "Rock of ages".

När Malin Åkerman besöker Sverige för att promota musikalfilmen "Rock of ages" råder det strikta regler om hur intervjun ska gå till. Först ska man titta på filmen, därefter endast ställa frågor om produktion och inervjutiden är satt till knappt tio minuter. I övrigt är det fritt fram.

Vilken är den mest tröttsamma frågan du fått kring den här filmen?

– "Hur var det att kyssa Tom Cruise?". Alla vill veta det, men jag förstår det, säger Malin och skrattar.

Ja det är säkert en dröm för många att få spela in så intima scener med honom.

– Ja det är ju det. Men det är så annorlunda mot vad folk tror. För oss blir det bara ett jobb. Man blir lite generad eftersom det står 50 personer runt om, det är väldigt tekniskt. Så det är ingenting romantiskt kan man säga, haha.

Malin slänger lite med sina perfekta lockar och låter mig se att det vita bordet mellan oss matchar hennes Hollywoodgaddar perfekt. Vi befinner oss på hotell Lydmar i Stockholm där hon har gjort intervjuer i princip hela dagen.

– Man är van vid det, säger hon och skrattar lite till. 

Tycker du att Tom är snygg?

– Ja, det är han. Han ser jättebra ut, absolut. Jag är ju en "big rocker", som älskar rockkillar så det var jättekul att se honom i tatueringar och läderbrallor.


"Haft gemensamma middagar med Tom och Katie"Varför tog du med dig din man Roberto till filminspelningen?

– Jag tar alltid med mig honom. För det första tycker han att det är kul, för det andra så tycker jag att det är skönt när jag ska spela in scener mot någon där det blir romantiskt. Jag gör det jag själv skulle vilja att min man gjorde. Men han är så himla oavundsjuk av sig och verkligen bara exalterad hela tiden, men jag tycker själv att it's a nice gesture. Du vet "här får du träffa den kilen jag ska göra scenen med" och då blir det okej. De får träffa min man och alla respekterar varandra. Det är bara a nice thing for me to do.

Känner du Tom privat?

– Jag gjorde en film med hans fru Katie Holmes ungefär ett år innan vi spelade in den här filmen, så jag fick träffa honom då under den inspelningen och Katie är ju jättetrevlig. Vi har haft några gemensamma middagar med andra kompisar och så. Men känner och känner, du vet he's a busy man. Han har inte så mycket tid att hänga, men jag antar att man kan säga att vi är friendly, if you know what I mean.

Du är ju uppvuxen buddhist och han är scientolog, har ni diskuterat religion någonting?

– Aldrig. Man gör ju inte det, man pratar aldrig om sådana saker.

Vilken är den trevligaste personen du har jobbat med?

– Hm… Gud, det är så svårt ibland att välja för alla är så olika. Jag älskade att jobba med många på "Watchmen". Carla Gugino som spelade min mamma har blivit en av mina bästa kompisar. Det var en connection där, men alla har varit supertrevliga.


"Försöker bevisa att jag kan göra annat"Du får ofta spela väldigt lättsamma roller, den typiskt glada blondinen. Kan det irritera dig?

Nej, det är lite så Hollywood funkar. Eftersom jag började i komedi så ser de mig som den rollen. Du vet de spenderar mycket pengar på deras filmer, they don't wanna take a chance. Jag förstår att man inte vill lägga ned miljontals dollar på en film där man inte vet om skådespelaren kan leverera. Så då gör jag independentroller vid sidan om. Jag har till exempel gjort en film med John Cusack som är en thriller och jag gjorde en thriller med Nicholas Cage. Men det är klart att det kan bli frustrerande ibland och därför försöker jag göra andra roller vid sidan av för att bevisa att jag kan göra annat också.

Vad skulle drömrollen vara?

– Kanske en biopic om Ingrid Bergman eller Grace Kelly. Någon gammal Hollywoodstjärna, det skulle vara väldigt intressant.

Hur lyckas man behålla båda fötterna på jorden i Hollywood?

– Man har bra människor runtomkring sig. Det är viktigt att ha riktiga värderingar och förstå vad som är viktigast i livet. Min man kommer från Italien och hans föräldrar har varit tillsammans i 40 år. Vi åker hem till honom och där vet ingen vem Nicholas Cage är. De bryr sig inte! Det är väldigt uppfriskande. De sitter inte och frågar "hur är det att spela in med den?". De frågar om jag älskar deras son och sen äter vi.

Det går bra för väldigt många svenskar just nu i Hollywood. Vem är du mest imponerad av?

– Jag tycker alla som lyckas just nu är väldigt duktiga. Jag tycker att Noomi Rapace är helt otroligt duktig och Alexander Skarsgård är en kompis. Jag kände honom innan "True Blood" så jag har en personal attachment där. Jag tycker han är en gullig människa så för mig känns det extra speciellt att han lyckats.

Har ni som ett Sweden camp där borta?

– Visst hänger vi svenskar med varandra. Men jag är inte hemma så mycket eftersom jag reser så ofta och alla de nya svenskarna jobbar också jättemycket, så det blir inte mycket häng. Men till exempel Alexander har många svenska kompisar så om vi hänger blir det jättekul.

Kommentera
Kopiera länk
Dela