Det går ingen ekonomisk nöd på Abbas Björn Ulvaeus.
Det går ingen ekonomisk nöd på Abbas Björn Ulvaeus. - Foto: Leif R. Jansson/TT och Adam Ihse/TT

Abba-Björns enorma framgångar: Miljardbolag och monsterlön

Drygt 50 år har gått sedan popfenomenet Abba tog en hel värld med storm och framgångarna är fortfarande märkbara – inte minst för Björn Ulvaeus, 76, som utgjorde det ena B:et i succékvartetten.


Låtar såsom Dancing Queen och Super Trouper av popgruppen Abba, som bildades 1972, har spelats av generation efter generation och framgångssagan tycks aldrig nå ett slut.

Trots att kvartetten bara stått på scen tillsammans en gång sedan 1980-talet går det verkligen ingen nöd på Abba-gänget – och särskilt inte på Björn Ulvaeus, 76. 

Årslön nära tre miljoner kronor

Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade nämligen Abba-medlemmen en fastställd förvärvsinkomst som landade på saftiga 2 893 300 kronor under 2019.

Björn Ulvaeus. Foto: Adam Ihse/TT

Därmed kunde Björn, varje månad, röra sig med drygt 241 000 kronor på fickan. Imponerande, eller hur?

Björn Ulvaeus bolag sitter på miljardtillgångar

Den alltjämt driftige 76-åringen har en rad aktiva bolagsengagemang, men de främsta ligger i de egna, minst sagt framgångsrika, bolagen ”Kopparnäset Aktiebolag” och ”Pophouse Entertainment Group AB”. 

Under 2019 omsatte Kopparnäset Aktiebolag, som bland annat ägnar sig åt att framställa musikaliska produkter och sälja musikrättigheter, hela 20 013 000 kronor. Vinsten landade på 51 601 000 kronor, vilket innebär att bolaget nära trettondubblat sin vinst sedan 2016. 

Foto: Adam Ihse/TT

Tillgångarna i bolaget då? Jo, de beräknades uppgå till över 1,4 miljarder kronor.

Bolaget Pophouse Entertainment Group AB, som Björn är delägare i och som ägnar sig åt ägande och förvaltning av museum- och hotellfastigheter med musikinriktning, går också som tåget. Här omsatte man, under 2019, otroliga 283 927 000 kronor. 

Abba. Foto: Leif R. Jansson/TT

Bolaget gick med 32 263 000 kronor i förlust samma år, men dess tillgångar uppmättes ligga på 1,5 miljarder kronor. 

Med den stundande Abba-skivan ”Voyage”, som släpps den 5 november 2021, kan vi nog räkna med att framgångarna för Björn och resten av gänget når nya, än mer svindlande, höjder!

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

2 timmar sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.