Lördag 29 Jan
Stockholm

Quetzala: Poliser är kvinnohatare med vapen och bricka

Quetzala Blanco.
Quetzala Blanco. Foto: Mikael Dahl

Nyheter24:s Quetzala Blanco svarar på polisens hånfulla Facebook-inlägg.

Kommentera (45)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Tidigare i dag avslöjade tidningen Expressen att polisen har en hemlig Facebook-grupp där över 5 500 snutar sitter och eh, nättrollar. Jag kan faktiskt inte komma på något bättre ord. 

Elisabeth Höglund är både "dement" och "häxa" och "behöver inte ringa 112 för min skull". Vidare avfärdar de Carin Götblad som "polisens motsvarighet till Linda Rosing". 

Snutarnas kafferep heter UMF-Sverige på Facebook. 

Kvinnohatet kokar. Efter att ha läst igenom inläggen på UMF-Sverige så är det faktiskt inte någon chock när man ser statistiken: det vanligaste brottet poliser döms för är kvinnomisshandel. 

Förlegade härskartekniker gentemot kvinnor sipprar mellan varenda Like. Hetsen till att fortsätta med sitt vidriga övervåld genomsyrar det mesta på sidan. 

"Kniv fram = Sig Sauer fram!", skriver en polis. 

"Tragisk kvinna allt är tydligen "solklart" för henne".

Även jag får ett par smek av deras verbala Sig Sauer. Allt eftersom att jag i somras skrev en krönika om polisen. Så här skriver snutarna om mig på sin Facebook-sida: 

"Hon måste få hjälp snarast!!!"

"Tragisk kvinna allt är tydligen "solklart" för henne."

"Vilken oerhört tragisk människa."

"Sopa, möjligt att jag lägger ut snusen åt hennes håll och går vidare i livet."

"Tycker lite synd om henne... Det blir ju illa ibland med vår bristande psykvård."

"Jag antar att hennes pappa är stolt över sin flicka"

Vad har jag att säga om det där? Inte mycket. Jag är inte ett dugg förvånad. Mest äcklad av kvinnohatet. Att poliser älskar våld, är rasister och hatar att åka dit har vi ju redan konstaterat. Att lägga till kvinnohatare på den listan är sist ut. 

Och ja ni hade rätt, min pappa är mycket stolt. Han tyckte krönikan var i klass med helikopterrånet.

"Fin hjälp i en svår tid"

På polisens egen facktidning Blåljus ansåg polisen Martin Marmgren då att min krönika skulle få konsekvenser för "dem som redan ogillar polisen i exempelvis våra segregerade förorter". Vidare trodde Marmgren att mina ord kunde leda till "fysiska attacker mot enskilda kollegor". 

Smickrade om någon tror att min krönika kan bli ett grönt kort att attackera en snut, men jag tror att Marmgren har överskattat mitt inflytande en aning. 

Ett litet sidospår är faktiskt att Marmgren faktiskt nämner Facebook-gruppen UMF-Sverige i sin krönika. Han tycker att det kan vara "fin hjälp i en svår tid" men erkänner redan där i somras att tonen på UMF-Sverige har en förmåga att spåra ur totalt. 

Fin hjälp i en svår tid. 

Jag vet inte jag, att få stöd från några ultratöntar som sitter och snackar skit om Elisabeth Höglunds frisyr kanske kan vara fin hjälp för snutar. Men då har de värre problem än vad jag kunde ana. 

Kvinnohat med bricka

Polisens hånfulla inlägg i sin Facebook-grupp skiljer sig faktiskt inte särskilt mycket från när Leo ”Kinesen” Carmona från Kartellen i somras hängde ut flera poliser som sexköpare på sin Facebook. Då vidtog inte polisen några särskilda åtgärder. 

– Det är så här det ser ut i dag med sociala medier och så vidare, sa presschefen Varg Gyllander till Nyheter24 då. 

Skillnaden mellan Leo Carmonas öppna uthängning och polisens slutna Facebook-grupp är väl i stort sett bara att snuten har bricka, sitter och nät-trollar på kvällarna, knappt kan stava till skjuta och ägnar sig åt meningslöst ultravåld på dagarna. 

Människoförakt med bricka och vapen. Det är så här det ser ut i dag. Där har vi den svenska polisen hösten 2013. 

Kommentera (45)
Kopiera länk
Dela