Quetzala Blanco.
Quetzala Blanco. - Foto: Mikael Dahl

Guide: Så vet du om din partner är otrogen

Går du runt med en molande känsla i magtrakten? Och du är säker på att du inte är laktosintolerant, utan faktiskt har på känn att din partner är otrogen? Då ska du läsa Nyheter24:s Quetzala Blancos guide till att se om din partner är otrogen.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Quetzalas blogg

Quetzala Blancos blogg hittar du här.

Din partner köper dig ett fång röda rosor, du hittar en tändsticksask från nåt hotell i din älsklings jacka och innan du vet ordet börjar din livskamrat plötsligt att "jobba över". 

Ja, vi kan det där.

Men det var då. Hur vet man nu för tiden om ens partner är otrogen? Nyheter24:s Quetzala Blanco guidar dig i otrohetsdjungeln

1. Ny look
Plötsligt börjar din partner gå till gymmet oftare än vanligt och väljer outfits framför spegeln med samma frenesi som Jay Alexander i "Top Model". En ny parfym, en helt ny garderob, kanske till och med en ny jargong av ord och uttryck du aldrig hört din partner använda tidigare. 

2. Mobilen upp och ner
Tidigare låg din partners mobil framme för det mesta. Plötsligt ligger den upp och ner och din partner vaktar sin mobil som att det vore ett falkägg. Om din partner dessutom plötsigt har PIN-kod eller börjar fiffla med lösenordsmappar och tumavtryck så kan du utgå från att mobilen är rena rama Fort Knox. 

3. Anklagar dig för att vara otrogen
När din partner helt out of the blue plötsligt börjar anklaga dig för att vara otrogen eller börjar bli extremt svartsjuk så tyder det oftast på att personen själv är väldigt osäker och projicerar sina egna otrohetsaffärer på dig. 

4. Ni ligger inte längre – eller så ligger ni hela tiden
Antingen så distanserar sig din partner från dig, och slutar kanske helt att ta iniativ till sex. Eller så slår det tvärtom. Om du har att göra med en mästarmanipulatör så kanske din partner plötsligt vill ha ännu mer sex, och överröser dig med komplimanger, gos och gåvor – allt för att du inte ska misstänka något, och samtidigt för att döva sitt eget dåliga samvete. 

5. Vad ska du göra? 
Plötsligt är din partner extremt intresserad av ditt veckoschema – allt för att kunna planera in sina otrohetsaffärer utan att behöva skylla på att den "måste jobba över". 

6. Det är de små sakerna
Höj din perception. Har du haft en magkänsla så stämmer den ofta. Håll utkik efter de små detaljerna. Plötsligt hittar du två vinglas i diskmaskinen, eller så luktar bara din partner annorlunda. Använd alla sinnen. Lukt, hörsel, syn, allt. Du är ett rovdjur nu. Jag insåg att ett ex var otrogen på mig när han hade varit och tränat en gång och skulle berätta om en annan kille på gymmet vars tjej hade varit med. Det enda mitt ex sa "Ja, och då kom HANS tjej...". Betoningen på "hans" gjorde tydligt att mitt ex hade haft med SIN tjej också. Mycket riktigt – två månader senare fick jag svart på vitt att han var otrogen. Paranoid? Lite. Men hade man rätt? Mycket...

7. Är lynnig och bråkig
Plötsligt börjar din partner mucka och tjafsa om småsaker. Kanske stör sig hen på små beteenden hos dig, eller tar upp gammalt groll. Varför? För att otroheten kanske är ett tecken på att något inte står rätt till i relationen, och din otrogne partner kanske undermedvetet vill driva dig till att göra slut, eller bara få dig att känna dig skyldig och dålig. Så att den otrogne slipper göra det. 

8. Nya vänner på Facebook och Instagram
Plötsligt följer din partner nya tjejer eller killar på Instagram, eller har fått nya följare som det helt enkelt är nåt lurt med. Eller så är det plötsligt nya fräscha vänner på Facebook. Kanske inte per se personen som din partner bedrar dig med, men väl älskaren/älskarinnans vänner. Luska lite på egen hand. OBS: Detta funkar självklart inte om du är ihop med, låt säga James Franco eller Heidi Klum. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

1 timme sedan

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

2 timmar sedan
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

idag 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

idag 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

idag 14:53
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

idag 14:22
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.