Från bootycalls till kärleksförklaringar – så tyder du din flirts sms

Han skriver en sak men menar en annan. Hon säger att hon vill ses men går sedan upp i rök. Vad menar egentligen din flirt med sina sms? Nyheter24:s Quetzala Blanco guidar dig.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Quetzalas blogg

Quetzala Blancos blogg hittar du här.

Guide: Så raggar du på Instagram

Nyheter24:s Quetzala Blanco ger dig den perfekta guiden till do's och dont's till att ragga på Instagram.

Läs mer här.

Jag vet inte hur många gånger jag har kliat mig i huvudet och undrat vad killar egentligen menar med sina sms. Undertecknad har i och för sig bootycallat genom att skicka "Alea iacta est" 01.34 och har på riktigt somnat ifrån hur många nattliga besök som helst. Den är lagom kul att förklara dagen efter – för vem tror egentligen på en grådaskig ursäkt som "Hej babe jag sov ... "

Så vad menar ens fling, KK eller till och med partner med sina sms egentligen?

HAN SKRIVER...
"Vaken?" (efter 22.30)
Han är ute och flänger med sina kompisar och har förmodligen the time of his life. Ju tidigare han skickar, desto mer intresserad är han. Skickar han 02.43? Då är du förmodligen en i mängden som får samma sms.

"Vad gör du?" (innan 21.00)
Han vill veta vad du gör och är intresserad av ditt liv. Ett bra tecken. Skickar han mitt på dagen är han förmodligen superkär. Grattis!

"Sorry, jag sov när du messade/ringde"
Fake. Män somnar inte bara ifrån en het tjej (även fast män älskar att sova).

"Det blir lugnt i kväll, några kompisar kommer över och vi ska se en film/spela tevespel."
Jag vet, man tänker nästan automatiskt att "lugnt" är likställt med en svensexa värdig "Baksmällan 2", att de där "kompisarna" i själva verket är muterade strippor med sju bröst var och att den där "filmen" egentligen är en buffé av alkohol och klass 1-droger. Men tro mig, han vill att du ska veta var du har honom och han vill framstå som en lugn och lojal kille som värdesätter vänskap. Inte en partyprisse!

"Kan inte sluta tänka på dig"
Okej, wow. Han är extremt intresserad. Om han dessutom specificerar vad han inte kan sluta tänka på – typ dina ögon, ditt skratt, din doft... Ja, då är det altaret nästa.

"Vad har du på dig?"
Han är kåt. Ni ses hos honom inom tio minuter.

HON SKRIVER...
"Händer det något kul i veckan?"

Hon vill ses. Helst igår. Hon är så kär att alla romantiska filmer, låtar och böcker handlar om henne. Hon vill i stort sett leva resten av sitt liv med dig.

"Ute?"
Ett klassiskt booty-sms som bägge könen använt friskt ända sedan vi lärde oss att ens skicka ett sms. Det är lite fegt men ändå vattentätt. Vad det betyder? Att hon 1. Vill veta var du är (vem älskar inte att kontrollfreaka sin flirt lite?). 2. Ses. 3. Använder två glas rosévin på AW:n som ursäkt för att "passa på".

"Jag har fortfarande känslor för mitt ex"
Det är slut. Finito. The End. Hon vill inte ha dig. Radera hennes nummer och gå vidare.

"Sorry att jag inte hört av mig men det har varit så mycket på jobbet den senaste tiden och så håller jag på att planera syrrans möhippa".
Ursäkter, ursäkter...Ja, visst. Men här får du faktiskt tro henne. Svara nåt stöttande och trevligt som att du gärna ses när allt lugnat ner sig lite för henne. Om du verkligen vill göra intryck kan du även fråga om det finns något du kan göra för att underlätta för henne. Hon kanske inte kommer att nappa på erbjudandet, men hon kommer bli genuint glad. OBS: Viktigt att du lämnar bollen i hennes händer och säger att hon gärna får höra av sig när det blivit lite lugnare.

"Jag tycker om dig" (Innan 03.30)
Megakär. Hon vill egentligen skriva att hon är kär, men vågar inte riktigt. Nu är det upp till dig – should i stay or should I go?

"Hur mår du?"
Jag har en tumregel och det är att aldrig någonsin messa en kille man flirtar med hur han mår. Det är som att man utgår från att de skulle må dåligt. Dessutom kan svaret ändå aldrig bli särskilt kul. Typ "Jo de e bra e lite trött". Kul konversation? Not. Fråga i stället vad han gör – du får du ett roligt, uttömmande svar och kan ställa lite följdfrågor. Män älskar frågor.

I alla fall: tjejen som frågar hur du mår tror att du är nära ett nervsammanbrott, eller så är det en passivt aggressiv pik för att du inte har hört av dig på länge och hon tror att du ligger däckad i en rännsten alternativt är kidnappad av ryska maffian.

SMS
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!