Chadwick Boseman avled 2020 – men teamet bakom 'Black Panther: Wakanda forever' har haft tät kontakt med hans familj inför filmen. Arkivbild.
Chadwick Boseman avled 2020 – men teamet bakom 'Black Panther: Wakanda forever' har haft tät kontakt med hans familj inför filmen. Arkivbild. - Foto: TT

Bosemans familj i "tät kontakt" med filmteamet

När "Black Panther: Wakanda forever" hade världspremiär i USA låg fokus inte bara på filmen utan också på en frånvarande person: huvudrollsinnehavaren Chadwick Boseman som avled 2020.


Regissören Ryan Coogler berättar i en intervju med Hollywood Reporter att han har varit noga med att behålla kontakten med människorna runt Boseman inför uppföljaren av "Black Panther".

— Chadwick hade människor i sin närhet som han jobbade med kreativt, vid sidan av sin familj, och vi har haft tät kontakt med dem, väldigt nära specifikt med hans fru Simone och hans kreativa partner Logan Coles, berättar Ryan Coogler.

Under premiären i Los Angeles bar Coogler en guldkedja med Bosemans bild runt halsen på röda mattan för att understryka hur viktig denne har varit för "Black Panther". Chadwick Boseman avled i sviterna av cancer i augusti 2020, 43 år gammal.

I Sverige har filmen premiär den 9 november.

TT
/
/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Celine Dion om sjukdomen: Hoppas på mirakel

3 timmar sedan

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.